Četvrta Lige petice na vidiku

Pjanić bi mogao u Premiership, želi ga trofejni stručnjak!

A. Čaušević

Miralem Pjanić bi mogao postati prvi bh. fudbaler koji je igrao u četiri različite Lige petice.

Nakon što je počeo u Ligue 1, pa svjetsku popularnost doživio u Seriji A, sada se takmiči u La Ligi, a od sljedeće sezone njegova destinacija bi mogao biti Premiership.

Španski mediji su jučer prenijeli vijest da je za Pjanićevo dovođenje ozbiljno zainteresovan Everton kojeg s klupe predvodi Carlo Ancelotti.

Iako iza sebe ima poprilično lošu sezonu bh. reprezentativac još uvijek dobro kotira na međunarodnoj sceni i sigurno još uvijek ima šta za ponuditi.

Everton i Barcelona imaju odlične odnose. Proteklih godina realizovali su nekoliko transfera kao što su prodaje Andréa Gomeza, Yerryja Mine i Lucasa Dignea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dolazak Joana Laporte na mjesto predsjednika Barcelone će svakako izazvati određene promjene pa ostaje da se vidi da li će Pjanić otići s Nou Campa nakon samo jednog ljeta.

Inače, Pjanić i društvo će večers biti domaćini Huesci i imat će priliku da se dodatno približe vodećem Atleticu. Najbolje kvote za ovaj meč nudi kladionica Mozzart, svoju opkladu možete ostaviti ovdje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.