Gosti slavili sa 5:2

Debakl Chelseaja na Stamford Bridgeu protiv WBA!

Endin Čaušević

Fudbaleri Chelseaja doživjeli su danas iznenađujući poraz na svom terenu od WBA (2:5) u meču 30. kola engleskog Premiershipa.

Plavci su dobro počeli današnju utakmicu i ništa nije slutilo da će doživjeti takav poraz. Chelsea je u 27. minuti uspio da povede sa 1:0 kada je Alonso pogodio stativu, a odbijenu loptu u mrežu WBA poslao je Pulišić.

No, samo dvije minute kasnije sve je krenulo nizbrdo za domaće jer su ostali s igračem manje. Thiago SIlva je zbog prekršaja dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i to je odlučilo nastavak meča.

Chelsea je čuvao prednost, ali je WBA uspio na sjajan način u sudijskoj nadoknadi prvog dijela da dođe do preokreta. Junak je bio Pereira koji je postigao oba gol u nadoknadi i preokrenuo na 2:1.

WBA je nastavio s odličnom igrom i u nastavku. Gosti su u 63. minuti uspjeli da povedu sa 3:1, a ovaj put mrežu Plavaca zatresao je Robinson.

Samo pet minuta kasnije WBA je došao i do četvrtog gola. Ovaj put Pereira je asistirao, a gol za 4:1 zabio je Diagne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dvije minute kasnije Chelsea je smanjio na 4:2 golom Mounta, ali je WBA ponovo imao posljednju riječ na meču. Naime, gosti su u 91. minuti došli do novog gola, a konačnih 5:2 postavio je Robinson

Plavicu su nakon ovog poraza ostali četvrti sa 51 bodovm, dok je WBA pretposljednji sa 21 bodom i došao je do zlata vrijedne pobjede u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti