Vraća se u London

Hazard je imao posebnu želju kada je napustio Chelsea, a ona će mu sada biti ispunjena

E. Čaušević

Nakon sinoćnjih mečeva četvrtfinala Lige prvaka saznali smo parove polufinala ovog takmičenja, a to su Real Madrid - Chelsea i PSG - Manchester City.

Real Madrid je najprijatnije iznenađenje u nokaut fazi jer su ih mnogi prerano otpisali nakon što nisu baš briljirali u grupnoj fazi. Kraljevi su lakše od očekivanog u četvrtfinalu prošli Liverpool i sada su zakazali okršaj protiv Chelseaja.

Sigurno je da nas u ovom dvomeču očekuje mnogo uzbuđenja, a ovaj duel već je u centru pažnje zbog Edena Hazarda. Belgijanac će se tako nakon dvije godine vratiti na Stamford Bridge i zaigrati protiv bivšeg kluba, naravno ako se ponovo ne povrijedi.

Hazard je u Real Madrid stigao na ljeto 2019. godine kao veliko pojačanje, ali nevjerovatno je koliko ima problema s povredama. Propustio je veći dio utakmica kraljevskog kluba i još uvijek nije opravdao očekivanja.

Belgijancu je uvijek bio san da zaigra u Real Madridu, ali je poručio da će Chelsea ostati na posebnom mjestu u njegovom srcu. Kada je napuštao klub dao je izjavu koja je danas ponovo u centru pažnje.

Tada je Hazard priželjkivao da se što prije vrati na Stamford Bridge kao igrač Real Madrida, a nakon skoro dvije godine čekanja ova želja mu se ostvarila.

"Nadam se da će nas sudbina žrijeba sastati u Ligi prvaka već u novoj sezoni tako da ne moram dugo čekati na povratak na Stamford Bridge i susret s vama", rekao je Hazard nakon što je napustio londonski klub.

Hazard je Chelsea napustio nakon osvajanja Evropske lige i činilo se da pravi iskorak u karijeri, ali učestale povrede su mu stvorile velike probleme. Ipak, vjeruje se da će Hazard biti spreman za mečeve protiv Chelseaja i nadati se da se neće ponovo povrijediti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Belgijanac je ove sezone odigrao svega 14 mečeva za Real Madrid u svim takmičenjima i uspio je postići tri gola. Njegovom povratku raduje se i Robert Martinez jer selektor Belgije ozbiljno računa na njega na Evropskom prvenstvu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.