Kraj velike ljubavi: Rastaju se Real Madrid i Sergio Ramos?
FOTO: EPA

Španski mediji sve "glasniji"

Kraj velike ljubavi: Rastaju se Real Madrid i Sergio Ramos?

H. Zilić

Poznati španski mediji "El Chiringuito" donosi senzacionalnu vijest

Novinar Josep Pedereol tvrdi da Sergio Ramos napušta Real Madrid, a ovu informaciju je dobio iz izvora bliskih klubu. Ramos je nakon razgovor sa Florentinom Perezom odbio produženje ugovora.

"Planovi za novu sezonu idu bez tebe", rekao je Perez Ramosu, a iskusni defanzivac je navodno odgovorio da poštuje tu odluku.

Inače, kapiten Reala ima važeći ugovor do juna ove godine, što znači da bi bio slobodan fudbaler, a nije tajna da neki klubovi odavno "koketiraju" sa Ramosom. Prije svega se tu misli na Manchester United i PSG. Potajno vreba i Manchester City.

Obzirom da Ramos ima 35 godina, sigurno je da može još dvije do tri sezone odigrati kvalitetno na evropskom nivou. Španski mediji ovo potenciraju jer je bilo priče da bi MLS mogao također biti jedna od narednih destinacija za Ramosa.

Sergio Ramos je za Real Madrid odigrao 469 utakmica i postigoao 72 gola. Kraljevski klub je pojačao 2005. godine, kada je došao iz Seville, gdje je i počeo svoju bogatu karijeru. Za reprezentaciju Španije skupio je 180 nastupa i postigao 23 pogotka.

Pomeuta pisanja Josepha Pedereola prenijele su i neke od vodećih radio stanica u Španiji, što ovoj cijeloj priči daje dodatnu težinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je u polufinalu Lige prvaka, a u La Ligi je u borbi za titulu, pa nije isključeno da Ramos svoju bogatu karijeru u Madridu okonča i trofejom što bi bio šlag na tortu jedne sjajne fudbalske ere.

Više informacija oko cijele situacije znat će se u narednim danima. Real se nije oglašavao, ali španski mediji su sve glasniji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

manijacci8787
Koji put ovo pisete?Ne bi on otisao tek tako..
7 0
AndrejUdovicic
ovo su tvrdnje od prosle godine ali nema naznaka da ce igdje prec s tim na kraju ne bi me cudilo ni da ostane ali i da ode mora se real navic i bez njega s vidi se i kvalitetna zamjena na njegovom mjestu koja bi kroz par godina mogla biti na tom nivou
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi