Legendarni fudbaler Wernera uporedio sa slijepim konjem: Spusti glavu i trči do iznemoglosti
Foto - EPA

Van der Vaart o njemačkom napadaču

Legendarni fudbaler Wernera uporedio sa slijepim konjem: Spusti glavu i trči do iznemoglosti

M. Šljivak

Njemački napadač Timo Werner (25) stigao je u ljeto 2020. godine iz RB Leipziga u Chelsea za više od pedeset miliona eura.

Međutim, Werner se nije baš najbolje snašao na Stamford Bridgeu, a glavni problem mu je realizacija koja je poprilično očajna ove sezone.

Njegove brojke su poprilično loše jer se radi o fudbaleru koji je odigrao više od 3.000 minuta u dosadašnjem dijelu sezone. Zabio je 10 golova i ima 11 asistencija, no promašaji zicera su ono što ga karakteriše i navijači Plavaca ne mogu biti zadovoljni skupocjenim pojačanjem.

Žestoke kritike na račun njemačkog fudbalera uputio je nekadašnji nizozemski fudbaler Rafael van der Vaart. Wernera je nazvao slijepim konjem.

"Da sam ja Thomas Tuchel uvijek bih prije izabrao Hakima Ziyecha, koji je mnogo bolja opcija. Timo Werner jeste brz i možda je dobra opcija za gostujuće susrete, ali u domaćim utakmicama je pod velikim pritiskom", rekao je Van der Vaart i zatim je uvrijedio Wernera.

"Sve što Timo Werner zna napraviti je spustiti glavu i trčati do iznemoglosti kao pravi slijepi konj", poručio je nekadašnji nizozemski fudbaler.

Oglasi

Izraz slijepi konj označava osobu koja je poprilčno beskorisna usprkos naporima koje daje da bi nešto napravila i očigledno da Nijemca nekadašnji nizozemski fudbaler upravo smatra takvim.

Van der Vaart je u svom komentaru spomenuo marokanskog fudbalera Hakima Ziyecha, koji je također stigao u londonski klub prošlog ljeta.

On je za razliku od Wernera igrao znatno manje. Nastupio je u 29 utakmica i odigrao je 1452 minute, te je ostvario učinak do četiri gola i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Timo Werner je prije dolaska u Chelsea odigrao četiri fenomenalne sezone u ekipi RB Leipziga i bio je jedan od efikasnijih igrača u Bundesligi.

U ovom klubu je zabio 95 golova u 159 nastupa, a treba svakako istaći da je i tri sezone igrao za Stuttgart u kojima je imao učinak od 14 golova u 103 nastupa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kovacic
U Bundesligi je bio krilni napadač i često promašivao zicere, ali davao teške golove. U Čelziju pokušavaju napraviti centarfora od njega (što mu nikad nije išlo u reprezentaciji pa su prilagodili sistem) dok mu mijenjaju ostatak ekipe i trenera, momak samo treba vremena.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi