Poruka na majicama

Cadiz sprema poseban "doček" Realu i osnivaču Superlige Florentinu Perezu

Edmir Škorić

Superliga je i dalje glavna tema u svijetu sporta, nakon što je prije dva dana objavljeno da će ista krenuti početkom sezone 2021/22 i kada je objavljeno 12 sigurnih učesnika iste.

Među 12 timova su i tri španska - Real Madrid, Atletico Madrid i Barcelona. Osim toga, predsjednik Reala Florentino Perez je pokretač lige, glavni čovjek, pa će Real zbog toga sasvim sigurno postati omražen većini neutralnih navijača širom svijeta.

Realu slijedi meč s Cadizom, a nogometaši ovog uslovno rečeno malog kluba spremili su majice s posebnom porukom za Kraljeve.

"Superliga? Nogomet je za sve", pisat će na majicama igrača Cadiza, koji će tako jasno poručiti Perezu i njegovim igračima šta misle o pokretanju Superlige.

Podsjetimo da su jučer igrači Leedsa protiv Liverpoola na zagrijavanje izašliu bijelim majicama s porukom kako je nogomet za navijače. Mnogi timovi širom Evrope razočarani su jer je 12 velikana odlučilo da igra "ligu za bogate".

Menadžer Leedsa Marcelo Bielsa je možda i najbolje opisao svu besmisao formiranja Superlige, rekavši da je najveća draž nogometa upravo u tome da mali timovi nekada pobijede velike.

Osnivanjem Superlige, koju mnogi smatraju nogometnim NBA-om, izbjeći će se okršaji velikih i malih timova i igrat će samo najjači protiv najjačih, a sve zarad velikih novčanih iznosa koji će se prikupljati od sponzora, ali i TV prava.

Valencia i Osasuna igraju sutra od 19 sati, također će imati majice sa posebnim porukama, a nije isključeno da i ostali klubovi širom Evrope narednih dana pokažu da su protiv Superlige.

Real svoj meč 31. kola La Lige igra sutra od 22 sata u Cadizu i jednostavno mora da pobijedi ako želi da ostane u igri za titulu. Nakon remija s Getafeom, Kraljevi su ostali na tri boda od lidera Atletico Madrida, koji dočekuje Huescu.

Inače, treba naglasiti da bi Real, koji igra u polufinalu Lige prvaka, mogao biti izbačen zbog pristupanja Superligi, baš kao i Chelsea te Manchester City. U tom bi slučaju UEFA ili dodijelila trofej PSG-u ili u polufinale vratila Porto, Bayern i Borussiju Dortmund.

Utakmicu Cadiz - Real i kvote pronađite na MaxBet kladionici, koja nudi sjajnu ponudu, mnošto opcija, ali i visoke kvote. MaxBet zapratite na Instagramu i Facebooku!

Florentino Perez nije zabrinut: "PSG i Bayern uopšte još nisu ni pozvani u Superligu"

Predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, priznao je da je on glavni osnivač Superlige i da želi pokrenuti ovo takmičenje kako bi "spasio" fudbal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Još uvijek nismo pozvali PSG u ovo takmičenje. Razgovarat ćemo još s mnogim klubovima i objasniti im projekt Superlige. Trenutno imamo 12 klubova, a cilj je da ih bude 15 koji će biti stalni učesnici", rekao je Perez i onda je poslao jasnu poruku.

"Ukoliko PSG i Bayern odbiju da budu dio ovog takmičenja to nije problem. Superliga sigurno neće biti otkazana ako oni odbiju, to su smiješne priče koje kruže po medijima. Ne brinite se, PSG i Bayern ne mogu ništa da promijene".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.