Gdje ih iskopaše? U noći najvećeg trenerskog uspjeha dijele se Terzićeve fotografije kad je bio niko

Odveo je Borussiju do finala Lige prvaka

Gdje ih iskopaše? U noći najvećeg trenerskog uspjeha dijele se Terzićeve fotografije kad je bio niko

Admin Čaušević

Edin Terzić je postao treći trener u historiji koji Borussiju Dortmund odveo do finala Lige prvaka. Ranije su to uradili Ottmar Hitzfeld 1997. te Juergen Klopp 2013. godine. Za bosanskog-hrvatskog stručnjaka je ovo najveći uspjeh u karijeri. 

Uspio je! Bio je na ivici od potonuća. Spremao mu se i otkaz, ali je vjerovao u sebe i svoj rad te mu se sve isplatilo. Terzić je odveo Borussiju Dortmund u finale Lige prvaka.

Taj uspjeh je jako odjeknuo u Turskoj, pogotovo među navijačima Bešiktaša. Na društvenim mrežama Turci sada i dijele brojne Terzićeve fotografije iz prošlosti.

Kao što je poznato 41-godišnjak je neko vrijeme bio u stručnom štabu Slavena Bilića. Hrvatski trener je zapravo svojevrsni mentora Terziću.

Vodio ga je sa sobom kako u Bešiktašu tako i u West Hamu. Na Bosforu su zajedno sarađivali od 2013. do 2015. godine.

Oglasi

Upravo iz tog perioda navijači Bešiktaša su počeli dijeliti Terzićeve fotografije sa Bilićem i primjetno je da se Terzić u odnosu na taj period promijenio, prije svega dobio je znatan broj kilograma.

Dok je radio sa Bilićem imao je građu fudbalera, međutim danas kada je trener Borussije Dortmund to definitivno više nije slučaj.

Neki od fanova su uspjeli pronaći i Terzićevu fotografiju iz momačkih dana kada je sa tribina Signal Iduna Parka pratio meč u kojem je Borussija predvođena Kloppom postala prvak Njemačke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kao što je manje više svima znana informacija Terzić je rođen u Njemačkoj. Otac mu je iz Donjeg Vakufa u BiH, dok je majka iz Osijeka u Hrvatskoj.

Sada je trener koji je naše gore list u prilici da osvoji Ligu prvaka. Otkako se najvažnije evropsko klupsko takmičenje igra pod nazivom Liga prvaka to nije uspjelo niti jednom treneru koji dolazi sa našeg područja.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Kad je bio niko!? Vi ste sampioni gluposti..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi