Realov 'plašljivko' iznenadio sve: "Ancelotti, molim te da mi večeras dopustiš..."

Spreman uzeti odgovornost

Realov 'plašljivko' iznenadio sve: "Ancelotti, molim te da mi večeras dopustiš..."

Edmir Škorić

Real Madrid i Bayern večeras revanš utakmicom polufinala od 21h odlučuju o drugom putniku u finale Lige prvaka, nakon što je noć ranije Borussia (D) u Parizu slavila sa 1:0 protiv PSG-a i sa ukupnih 2:0 izborila kartu za London.

Prije osam dana, na Allianz Areni, bilo je 2:2. Vinicius je bio dvostruki strijelac za Kraljeve, dok su Harry Kane i Leroy Sane pogađali za Bayern. U četvrtfinalu je Real imao jako težak zadatak, pošto je na penale izbacio Manchester City na Etihadu.

City je bio bolji tim, ali su penali spasili Kraljeve. Bio je ogroman pritisak na igračima Reala, a jedan od onih koji se nisu mogli nositi s tim je veznjak Federico Valverde.

"Zašto nisam pucao u penal protiv Manchester Cityja? Bio sam umoran i mislim da je u tim trenucima najvažnija bila glava", rekao je Valverde te nastavio: "Ako se ne osjećaš dobro, nećeš biti manje fudbaler ako kaže istinu. I mislim da se u tom trenutku također moraš riješiti ponosa i ega."

"Ako nisam spreman za određeni trenutak, prepustit ću to drugom saigraču", kazao je 25-godišnji fudbaler koji pokazao veliku dozu iskustva s ovom izjavom.

Oglasi

Neki su ga proglasili plašljivkom i kukavicom, ali Urugvajcu je jasno na prvom mjestu bio uspjeh njegovog tima. U Madridu se spremaju za eventualno nove penale, što nije isključeno ako večeras bude neriješeno 120 minuta borbe.

Stručni štab Reala priprema se za svaki scenarij u utakmici ove srijede, a ni svlačionici nisu strani planovi Ancelottija i njegovih podređenih. Tako su u bijelim redovima itekako svjesni posljednje utakmice protiv Manchester Cityja koja je na Etihadu odlučena u sudačkoj nadoknadi.

Fede Valverde sada je treneru Carlu Ancelottiju rekao: "Molim te da me pustiš večeras da pucam".

Odbio je biti izvođač protiv Cityja zbog navodnog umora, pa je umjesto njega pucao Antonio Rudiger koji je odveo Real do polufinala. Valverde je spreman sada biti među odabranima koji će pucati penale.

Osim Valverdea, oni koji su najavili treneru da može da račuan na njih za izvođenje penala su još Vinicius, Luka Modrić, Jude Bellingham, Toni Kroos, Lucas Vazquez i Antonio Rudiger.

Oglasi

Modrić je promašio u raspucavanju penala na Etihadu, ali iskusni Hrvat nikada nije biotaj koji se plašio pritiska i odgovornosti, pa je tražio ponovo da on bude taj koji će šutirati i odlučivati o sudbini Reala u Ligi prvaka.

Madriđani se nadaju da će do finala doći u regularnih 90 minuta, no spremni su i na veće napore, a ono što im ide u prilog je to što su brojni prvotimci odmorili tokom nedavnog meča protiv Cadiza, nakon kojeg je osvojena nova, 36. ligaška titula.

Ancelotti je uvjeren da njegov tim može do finala, ali itekako respektuje goste iz Minhena.

Oglasi

“Bayern je je bio bolji od nas u prvoj utakmici”, započeo je Carlo Ancelotti najavu druge utakmice polufinala Lige prvaka. Italijanski strateg svjestan je da njegovi igrači nisu pružili dobru igru u Njemačkoj te je objasnio šta treba za prolaz u finale.

“Na defanzivnoj razini u prvoj smo utakmici mogli učiniti puno više. Želimo intenzivnu utakmicu. Blizu smo finala. Prije utakmice dolazi briga i strah. Razmišljanje o još jednom finalu daje vam puno motivacije. Bayern ima igrače s iskustvom u klubu koji jako dobro poznaju karakter ove ekipe, poput Neuera, Müllera, Kimmicha… Ako bude produžetaka, igrat ćemo produžetke.

“Real Madrid i Bayern slični su klubovi, s velikom tradicijom i historijom u evropskim takmičenjima. Obje ekipe jako dobro rade tranzicije jer imamo kvalitetne i brze igrače. To su dvije najopasnije ekipe u Evropi u tom smislu, ali uz dobru ravnotežu rizikom se može dobro upravljati.”

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na pitanje ko će braniti, rekao je da će na gol opet Lunin iako se Courtois vratio nakon povrede.

“Lunin će igrati sutra. Courtois mora uzeti vremena da dostigne svoju najbolju verziju. Igrao je protiv Cádiza jer je trenirao jako dobro i odigrao izvrsnu utakmicu pokazujući sigurnost i samopouzdanje, ali mora doseći svoju najbolju razinu. Kroos i Modrić? Nisu igrali zajedno, ali mogu. Ne razmišljamo o tome kakva će budućnost biti bez njih jer trenutno su ovdje, puno doprinose i jako smo zadovoljni s njima.”

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti