Kylian Mbappe napušta PSG: Zar treba uvjerljiviji 'dokaz' od toga da kupuje kuću daleko od Pariza?
Mbappe odbija novi ugovor s PSG-om, transfer je sve izvjesniji

Francuz seli u Španiju?

Kylian Mbappe napušta PSG: Zar treba uvjerljiviji 'dokaz' od toga da kupuje kuću daleko od Pariza?

E. Škorić

Prema pisanju inostranih medija, Kylian Mbappe planira da kupi kuću u španskoj prijestolnici.

Budućnost Mbappea u Parizu je upitna, a ovaj sjajni francuski reprezentativac se uveliko povezuje s Real Madridom. Nogometni portal Goal.com objavio je sada kako Mbappe traži kuću u Madridu, što naravno automatski aludira na njegov transfer u kraljevski klub.

Mbappe ima ugovor s PSG-om do ljeta 2022. godine, ali još uvijek nije postignut dogovor oko produženja saradnje. Nedavno je igrač svojim izjavama zabrinuo sve u PSG-u i na neki način klubu priopćio da odlazi.

"Moja budućnost? Najvažnije je da se čovjek osjeća dobro tamo gdje je trenutno. Naravno, kada donesem odluku, to ću javno priopćiti', rekao je u nakon dvoboja na sarajevskoj Grbavici, gdje je Bosna i Hercegovina dočekala Francusku (0:1).

"Počele su me umarati kritike. Posebno vam teško pada kada igrate u domovini i pritom dajete sve od sebe za reprezentaciju. Dođe trenutak kada se umorite od svega", izjava je zbog koje se odmah počelo sumnjati u njegov ostanak u Parizu.

Le Parisien piše kako je PSG izgubio davno strpljenje s Mbappeom koji mjesecima ne prihvata novi ugovor i koji je očigledno spreman da napravi veliki transfer u Španiju. Real se smatra najvećim favoritom za njegovo dovođenje, baš kao i Manchester City.

S obzirom da su ova dva tima prihvatila da igraju u novoformiranoj Superligi, imat će itekako financijsku moć da dovedu jednog od najtalentovanijih igrača u svoje redove.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Real sprema velike promjene u svom timu, a jedan od glavnih ciljeva Florentina Pereza je dovesti igrača koji će biti "bum" u svakom smislu te riječi i koji će donijeti i dodatnu zaradu i dodatno Real učiniti najpraćenijim timom na svijetu. Osim Mbappea, Real motri i na Erlinga Haalanda, ali ipak, veće su šanse da na kraju Mbappe na ljeto pređe u Madrid.

S obzirom na informacije kako potražuje svoj novi dom u Madridu, onda zaista možemo očekivati spektakularan transfer na ljeto. Realu bi za kupovinu Mbappea, prema nekim procjenama, trebalo oko 130-150 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti