Foto - EPA

Tri velika boda za goste iz Liverpoola

Nestvaran kiks Lena i poraz Arsenala od Evertona

Midhat Šljivak

Arsenal je na Emiratesu u 33. kolu engleskog Premiershipa poražen od Evertona rezultatom 1:0.

Pred ovaj meč hiljade navijača Arsenala okupilo se ispred Emiratesa u kojima su tražili odlazak vlasnika Stana Kroenkea iz kluba, a na terenu večeras izabranici Mikela Artete ponovo nisu blistali.

Mirnih 15-ak minuta viđeno je na Emiratesu, a prvi u ovom susretu prijeti Arsenal i to preko Bukaya Sake čiji udarac u 18. minuti brani Jordan Pickford.

Potom je Everton imao dvije dobre šanse. Leno je zaustavio udarac Richarlisona, a Sigurdsson je u finišu prvog dijela uzdrmao okvir gola iz slobodnjaka i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Šansom Sigurdssona je počelo drugo poluvrijeme, ali Islanđanin ponovo nije imao sreće da zabije pogodak, a u 52. minuti na sceni je sudija Jonathan Moss.

Dosudio je Moss penal za Topnike nakon duela Richarlisona i Ceballosa, ali je odluka poništena nakon pregleda VAR-a i Arsenal je ostao bez penala.

Potom je Arsenal imao pokušaje preko Chambersa i Ceballosa, ali preciznosti u njihovim pokušajima nije bilo i činilo se kako sve u ovom susretu vodi ka rezultatu 0:0.

Međutim, u 76. minuti Everton iz nevjerovatne situacije dolazi do vodstva. Richarlison ubacuje iz mrtvog ugla, veliku grešku pravi Bernd Leno i šalje loptu u vlastitu mrežu za prednost od 0:1.

Do kraja meča Arsenal je napravio samo jednu dobru šansu. Martinelli je pokušao, Pickford je odbranio i gosti na Goodison Park nose tri boda i oni će uz još pet klubova do kraja sezone voditi borbu za plasman u Ligu prvaka, a ta pozicija im bježi samo tri boda.

Arsenal je sa drgue strane tek deveti sa 46 bodova, a vrlo lako bi se moglo desiti da do kraja vikenda padnu čak na 11. mjesto tabele.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 33. kolo:

Arsenal - Everton 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.