Kolašinac od ljeta u Italiji?

Neće ostati u Arsenalu

Kolašinac od ljeta u Italiji?

S. Mlaćo

Schalke je ispao iz Bundeslige, a značilo je to i neslavan povratak u klub Seada Kolašinca.

Ugovor sa Arsenalom bh. reprezentativcu ističe na kraju sezone, no teško je očekivati i da će biti nastavljen.

Kolašinac bi prema pisanju medija u Engleskoj mogao preseliti u Italiju. Želja je Lazija i stigao bi kao slobodan igrač.

Sve bi trebalo biti jasnije uskoro, a ako se transfer ostvari Kolašinac bi se priključio Senadu Luliću, bivšem bh. reprezentativcu, ukoliko isti na kraju sezone ne napusti Italiju, kao što se već špekuliše.

Kolašinac sa saigračima u Gelsenkirchenu proživljava teške dane. Navodno su u strahu od navijači zatražili i policijsku zaštitu koji su razočarani zbog ispadanja kluba u popularnu Cvajtu.

Ovo će biti četvrto ispadanje iz Bundeslige za Schalke u 117 godina povijesti kluba. Tri prethodna ispadanja dogodila su se 1981., 1983. i 1988. godine. Poraz od Arminije Bielefeld u utorak bio je zvanična potvrda nove propasti kultnog kluba koji je u prosjeku na stadionu imao oko 60.000 gledatelja.

Nakon poraza ispred stadiona su se odigrale filmske scene. Bijesni navijači ganjali su igrače, a Bild navodi da su sada Kolašinac i društvo zatražili policijsku zaštitu jer se boje za vlastite živote.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dogodile su se stvari koje su - kao što je klub naglasio - bile izvan granica pristojnosti. Kako su izvijestili njemački mediji, nogometaši i osoblje bili su zasipani jajima i pirotehnikom. Skupina od oko 500 huligana okupila se ispred stadiona i napala igrače. Policija je brzo preuzela kontrolu nad situacijom, također zbog činjenice da su sportisti počeli bježati. Srećom niko nije povrijeđen, premda je - kako potvrđuje policijski glasnogovornik u intervjuu za TV Sport1 - dvojicu igrača trebalo izbaciti.

Bild tvrdi da će i tokom treninga policija čuvati igrače Schalkea, koji će takođe zatražiti psihološku pomoć. Situacija je ozbiljna do te mjere da igrači razmatraju radikalne korake - da odustanu od igranja u posljednja četiri kola Bundeslige.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tas14
treba u Romu ili Inter
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi