Ludnica ispred Emiratesa: Masovni protesti navijača Arsenala
Foto - Screenshot

Pred meč sa Evertonom

Ludnica ispred Emiratesa: Masovni protesti navijača Arsenala

Midhat Šljivak
Teme:

Navijači londonskog Arsenala okupili su se večeras ispred stadiona Emirates kako bi iskazali svoj protest protiv vlasnika kluba.

Arsenal je bio jedan od potpisnika peticije za stvaranje evropske Superlige. Navijači su zbog toga bili bijesni i to je bila kap koja je prelila čašu u njihovom odnosu prema vlasniku Stanu Kroenkeu.

Zbog toga su se večeras pred meč protiv Evertona na Emiratesu odlučili na masovne proteste. Veliki broj navijača se okupio sa transparentima i imaju jasan stav - odlazak Kroenkea iz kluba.

"Upropastio si nam klub zbog novca. Uzmi svoj novac i gubi se iz kluba", jedna je od poruka navijača Topnika iz Londona.

Navijači i ostalih engleskih klubova prethodnih dana su protestvovali. Chelsea i Liverpool su se prvi pobunili protiv Superlige i protestvovali, ali su navijači Arsenala za sada u najvećem broju izašli na protest.

Oglasi

Ulice oko Emiratesa su pune. Svi nose transparente u kojima traže odlazak vlasnika iz kluba i ovo je prvi put da na ovakav način navijači traže promjene.

[twitter]https://twitter.com/TFL_official1/status/1385640598170914823[/twitter]

Stan Kroenke je od 2008. godine u Arsenalu. Većinski vlasnik je postao tri godine kasnije, a klub pod njegovim vodstvom sve više pada i navijači smatraju da je on odgovoran za muke kroz koje prolaze prethodnih godina.

I ranije su se na tribinama Emiratesa često mogle vidjeti poruke u kojima se tražio njegov odlazak, ali kako sada ne mogu na tribine, navijači su se odlučili na ovakav način protesta.

Kroenke pored Arsenala posjeduje brojne sportske klubove u Sjedinjenim Američkim Državama, a tu je nekoliko zaista zanimljivih imena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vlasnik je Denver Nuggetsa (NBA), Colorado Avelanchea (NHL), Colorado Rapidsa (MLS), suvlasnik LA Ramsa, a u svom vlasništvu ima i nekoliko klubova koji se bave nešto manje poznatim sportovima.

Njegovo bogatstvo trenutno se procjenjuje na više od osam milijardi dolara.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Bravo za navijace!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi