Uvjerljiv trijumf domaćeg tima

Krupa razbila Mladost i pobjegla sa dna tabele

Midhat Šljivak

Krupa je 28. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu savladala Mladost Doboj Kakanj s 3:0 i pobjegla je sa začelja tabele gdje se sada nalazi Radnik iz Bijeljine.

Ekipa s Vrbasa je s imperativom pobjede ušla u ovaj meč, a trener gostiju Nemanja Miljanović je napravio nekoliko iznenađenja u sastavu gdje ponovo nije bilo bitnih karika Amera Hiroša i Nedima Hadžića, koji su ostali na klupi.

Domaći tim je krenuo ofanzivno u ovaj meč, a takva igra im se isplatila već u 10. minuti kada dolaze do vodstva.

Dedić je skrivio penal nad Mandićem, odgovornost za njegovo izvođenje preuzima Nikola Dujaković i precizno pogađa za prednost od 1:0.

Isti igrač šest minuta kasnije ima priliku da postigne i drugi gol. Ovog puta Velić sjajno brani i spašava svoj tim.

Nastavili su domaći s napadima i u 28. minuti postižu i drugi pogodak. Ovog puta mrežu Velića pogađa Nikola Mandić za sigurnih 2:0.

Krupa potom stvara još dvije sjajne šanse. Dujaković u 38. minuti dobro šutira tik pored gola, a četiri minute kasnije Velić brani udarac Karišika.

Prvo poluvrijeme okončano je još jednim pokušajem Dujakovića koji šutira preko gola i na odmor se odlazi vodstvom domaćeg tima od 2:0.

Nastavak meča nije ponudio previše. Gosti su u 65. minuti tražii penal, smatrali su da je Pavlović igrao rukom, ali je Miloš Gigović samo odmahnuo rukom.

Do kraja meča Krupa postiže i treći pogodak. Igrala se 81. minuta kada je Lazar Nikolić pogodio za konačan rezultat susreta od 3:0.

Krupa je ovom pobjedom skočila na 11. mjesto, ostavila je Radnik na dnu, dok je Mladost na devetom mjestu sa 27 bodova.

Premijer liga BiH, 28. kolo:

Krupa - Mladost 3:0

Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Pavlović, Dujaković, Jović, Mumunović, Galić, Maksimović, Vukmanović, Mandić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Šabanović, Sadiku, Ćerimagić, Miljanović, Jahić, Dedić, Handžić, Dejanović, Vladić, Begić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.