FOTO: EPA

Nakon utakmice

Kante je novi heroj Chelseaja: Navijači su to sinoć dokazali na nevjerovatan način

Haris Zilić

Chelsea je trijumfom protiv Reala rezultatom 2:0 izborio plasman u finale Lige prvaka. Londosnki tim je u dva meča slavio sa kupnih 3:1.

Plavci će se u Istanbulu za trofej najbolje evropske ekipe boriti sa Manchester Cityem što znači da ćemo gledati još jedno englesko finale u Ligi prvaka.

Jedan od junaka Chleseaja bio je N'Golo Kante koji je odigrao doktorsku utakmicu i oduševio fudbalsku javnost.

Francuski reprezentativac je bio na meti nekoliko klubova prošlog ljeta. Chelsea je dobio i ponude veće od 50 miliona eura (trenutna cijena 55 miliona prema transfermarktu), međutim Plavci su to odbijali, a sinoć se pokazalo i zašto je takav stav Chelseaja bio.

Kante sa londonskim klubom ima ugovor do ljeta 2023. godine, a njegova cijena će sigurno još više porasti nakon sinoćnje partije.

Navijači su bili oduševljeni Kanteom i priredili su mu doček nakon utakmice. Okružili su njegov automobil sa transparentim, zastavama, šalovima i skandirali njegovo ime.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evidentno je da nakon sinoćnje utakmice protiv Reala Kante zauzima posebno mjesto u srcima navijača Chelsea.

Pomenuti fudbaler je karijeru počeo u Boolugneu, zatim je prešao u Caen, a onda je stigao transfer u Leicester, s kojim je činio čuda u Premiershipu i Chelsea je bio najbrži u narednom koraku i doveo ovog sjajnog Francuza, koji ima i 45 nastupa za "A" reprezentaciju Franucske, a upisao je i dva pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.