Interesantna scena nakon utakmice na Stamford Bridgeu: Izašao je sam na teren i samo je zaurlao
Foto - Screenshot

Tuchel oduševio sve

Interesantna scena nakon utakmice na Stamford Bridgeu: Izašao je sam na teren i samo je zaurlao

M. Šljivak

Londonski Chelsea plasirao se u finale Lige prvaka nakon što je jučer na svom Stamford Bridgeu savladao Real Madrid sa 2:0.

Tim Thomasa Tuchela potpuno je razbio Kraljeve iz Madrida, koji na kraju mogu biti zadovoljni što su primili samo dva pogotka.

Zanimljiva scena desila se nakon utakmice na Stamford Bridgeu nakon utakmice. Tuchel je proslavio pobjedu sa igračima, a zatim je odlučio da se odvoji od drugih.

Dok su gotovo svi bili u svlačionici, Tuchel je izašao na teren i jednostavno je zaurlao od sreće, te je na taj način proslavio veliki trijumf svog tima.

Njemački stručnjak od dolaska u Chelsea radi fenomenalan posao. Njegovo dovođenje umjesto Franka Lamparda se ispostavio kao pravi potez rukovodstva kluba i londonski Plavci imaju priliku da osvoje trofej najboljeg tima Evrope.

Oglasi

Navijači su svakako oduševljeni poslom kojeg radi Tuchel. Ako bi osvojio Ligu prvaka vjerovatno bi u nekoliko mjeseci postao menadžerska legenda kluba, a on je prezadovoljan učinjenim.

"Zaslužili smo pobjedu. U prvom poluvremenu nam je bilo teško jer su imali posjed i poprilično su nas stegli. Ipak, bili smo opasni u kontrama i nismo se gubili u linijama", rekao je Tuchel i nastavio je:

"U nastavku smo još bolje zaigrali u odbrani, a u napadu smo odigrali fantastično. Trebali smo zabiti još nekoliko golova i ranije osigurati finale. Sad nije vrijeme za kritiku. Ovo je fantastično postignuće i čestitke mojim igračima", istakao je Tuchel.

Interesantno je svakako da je Tuchel postao prvi trener koji je dvije godine zaredom u finalu Lige prvaka sa dva različita tima.

On je prošle godine odveo PSG do finala. Međutim, Bayern je u finalu bio jači, pa će sada njemački trener imati priliku da osvoji svoj prvi evropski trofej protiv Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Tuchel je vodio PSG od ljeta 2018. do decembra prošle godine, ali je iznenađujuće dobio otkaz, a francuski prvak je angažovao Mauricija Pochettina.

U karijeri je 47-godišnji stručnjak radio još u Borussiji iz Dortmunda i Mainz 05.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehinaldo
Poslozio ih je nema se sta reci isti igraci kod lamparda igrali promjenjivo rotirao ih previse. Tuchelu svaka cast nasao je pravu formaciju da mu igraju nakbolji. I izgledaju kao masina trce igraju presing pogotovo se protiv reala vidjelo ubili su ih presingom
6 0
Mele
Lampard nije igrao ofanzivno ovako. Zato je i uspio.Zidane strucnjak za titule, pokupi prnje i ode nazad u Madrid.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi