FOTO: EPA

Chelsea i Manchester City uz prisustvo navijača

UEFA spremila ulaznice za finalni duel Lige prvaka: Čeka se odgovor Turske

Haris Zilić

Finale Lige prvaka između Chelsea i Manchester Citya igrat će se navjerovatnije uz prisustvo navijača.


Prema pisanjima SKY-a, UEFA je donijela odluku da se finale u Istanbulu ipak odigra pred publikom, a navodno će navijači Chelsea i Manchester Citya dobiti po 4.000 ulaznica.

Za potvrdu sad čekaju turske vlasti, obzirom da je u Turskoj na snazi zabrana kretanja do 17. maja zbog loše slike vezane za pandemiju koronavirusa.

UEFA je dala obećanje vlastima u Turskoj da će maksimalno pomoći u organizaciji finalne utakmice. Od samog dolaska na aerodrom pa sve do završetka meča.

UEFA je također u kontaktu sa Fudbalskim svaezom Turske. Čelnici UEFA-e odbili su mogućnost da se finale odigra u drugom gradu. Istanbul je trebao biti domaćin i prošle godine, ali korona je sve zaustavila, tako da će UEFA sve učiniti da ovogodišnje finale 29. maja prođe bez ikakvih problema.

Cilj UEFA-e je da se popuni do 50% Ataturk stadiona, kapaciteta 75.000 mjesta, u zavisnosti od situacije sa koronavirusom, međutim morat će taj kapacitet smanjiti. Navijačima bi bilo podijeljeno pomenutih 8.000 ulaznica, ostale ulaznice bi bile raspoređene po sektorima, naravno tu su i novinari VIP mjesta.

Podsjetimo, Manchester City je do Istanbula došao nakon eliminacije PSG-a u polufinalu ukupnim rezultatom 4:1, dok je Chelsea sa ukupnih 3:1 eliminisao Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovo će bitii drugo englesko finale u tri sezone, obzirom da su 2019. godine finalni duel igrali Liverpool i Tottenham, a na kraju je slavio Liverpool.

Još uvijek aktuelni prvak Evrope je ekipa Bayerna, koja je ove sezone eliminisana u četvrtfinalu od PSG-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.