Kante je novi heroj Chelseaja: Navijači su to sinoć dokazali na nevjerovatan način
FOTO: EPA

Nakon utakmice

Kante je novi heroj Chelseaja: Navijači su to sinoć dokazali na nevjerovatan način

H. Zilić

Chelsea je trijumfom protiv Reala rezultatom 2:0 izborio plasman u finale Lige prvaka. Londosnki tim je u dva meča slavio sa kupnih 3:1.

Plavci će se u Istanbulu za trofej najbolje evropske ekipe boriti sa Manchester Cityem što znači da ćemo gledati još jedno englesko finale u Ligi prvaka.

Jedan od junaka Chleseaja bio je N'Golo Kante koji je odigrao doktorsku utakmicu i oduševio fudbalsku javnost.

Francuski reprezentativac je bio na meti nekoliko klubova prošlog ljeta. Chelsea je dobio i ponude veće od 50 miliona eura (trenutna cijena 55 miliona prema transfermarktu), međutim Plavci su to odbijali, a sinoć se pokazalo i zašto je takav stav Chelseaja bio.

Kante sa londonskim klubom ima ugovor do ljeta 2023. godine, a njegova cijena će sigurno još više porasti nakon sinoćnje partije.

Navijači su bili oduševljeni Kanteom i priredili su mu doček nakon utakmice. Okružili su njegov automobil sa transparentim, zastavama, šalovima i skandirali njegovo ime.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evidentno je da nakon sinoćnje utakmice protiv Reala Kante zauzima posebno mjesto u srcima navijača Chelsea.

Pomenuti fudbaler je karijeru počeo u Boolugneu, zatim je prešao u Caen, a onda je stigao transfer u Leicester, s kojim je činio čuda u Premiershipu i Chelsea je bio najbrži u narednom koraku i doveo ovog sjajnog Francuza, koji ima i 45 nastupa za "A" reprezentaciju Franucske, a upisao je i dva pogotka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Kante,genije koji sve "kaze" na terenu.Bravo!
3 0
user1583752673
Nema gdje ga nije bilo sinoc, bravo Kante!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije