Šta je prigovorio igračima Slobode?

Varnice na Koševu po završetku utakmice, Hebibović u krupnom planu

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva propustili su priliku da preuzmu vrh tabele, pošto su na Koševu odigrali samo 0:0 s ekipom Slobode.

Rasterećeni gosti iz Tuzle uspjeli su da sačuvaju mrežu protiv aktuelnog prvaka i jednog od glavnih kandidata za titulu.

Sloboda nije imala rezultatski imperativ nakon što je u prošlom kolu osigurala opstanak u ligi, ali svejedno je željela neporažena otići iz glavnog grada, što je na kraju i uspjela.

Nakon što se završila utakmica u kojoj su mreže mirovale iako je viđen veliki broj šansi, naročito u drugom dijelu, došlo je do određenih čarki na terenu između igrača, a domaći nogometaši imali su šta da prigovore gostima iz Tuzle.

Nismo baš sigurni šta im tačno prigovaraju i zbog čega sve ovo, ali u svakom slučaju, nešto što nikom ne treba. Ono što je sigurno, Sarajevo je u teškoj poziciji iako je trenutno na "živoj" tabeli lider s bodom prednosti u odnosu na Borac.

Podsjećamo, Borac od 20 sati u Banjaluci igra derbi protiv Zrinjskog i ako ostane neporažen, vraća se na vrh tabele.

Ne pamti se kraća press konferencija na Koševu

Tih 0:0 itekako je frustrirajuće za Vinka Marinovića i njegove igrače, jer je time klub sebi zakomplikovao stvari pred odlučujući čin u borbi za titulu.

Zaista loša predstava Sarajeva danas, a bordo tim se još od zime pati i nije ni približno kvalitetno kao u prvom dijelu sezone, kada je i došlo do devet bodova prednosti u odnosu na rivale.

"Mislim da danas nismo zaslužili da pobijedimo. Igrali smo bez energije. Morate dati mnogo više kada se borite za titulu i prvo mjesto. Slobodi čestitam na osvojenom bodu", rekao je Marinović, dodavši:

"Moja je odgovornost jer sam ja trener".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne pamti se kraća press konferencija na Koševu, a ništa duže izlaganje nije imao ni trener Slobode Mladen Žižović, koji je kazao da je njegov tim po prikazanom zaslužio da ostane neporažen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.