Sarajevo bez prava na kiks, derbi u Banjoj Luci

Danas dva meča Premijer lige

Sarajevo bez prava na kiks, derbi u Banjoj Luci

Samir Mlaćo
Danas se igraju dva susreta 30. kola Premijer lige.

Derbi u Banjoj Luci igraju Borac i Zrinjski od 20 sati. Bitan je to meč za oba tima.

“Zrinjski je sebe doveo u tešku situaciju, pod znakom pitanja im je plasman u Evropu. Timu koji ima Bilbiju, Todorovića, Jakovljevića, Enina i da ih ne nabrajam dalje se ne prijeti. Međutim i mi imamo isto tako kvalitetnu ekipu ili čak bolju. Ja volim ovakve utakmice, za njih ne treba da posebno da motivišeš igrače. Gosti će doći ovdje da traže prijeko potrebne bodove, ali se i mi dosta toga pitamo", rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Šef stručnog štaba Borca, pored već duže vrijeme odsutnih Jovanovića i Lukića, sutra neće moći računati ni na Aleksandra Subića, zbog kartona, te na povrijeđene Bojana Pavlovića i Almedina Ziljkića, koji će pauzirati 10-ak dana zbog rupture mišića.

Plemići dolaze nakon remija u duelu sa Veležom.

Zarotirati ćemo par pozicija, idemo daleko najboljem domaćinu lige. Samo četiri boda su izgubili kući. Sudbina je takva, idemo iz derbija u derbi. Zadovoljni smo odigranim derbijem, sve se pitalo nas i žao mi je. To se ipak mora okrenuti negdje“, kazao je Sergej Jakirović, šef struke Zrinjskog.

Oglasi

Igrački kadar?

“Bekić ima tri žuta kartona, Govedarica i Ibanez su out. Moramo vidjeti za taj lijevi bok“.

Dva sata ranije na Koševu igraju Sarajevo i Sloboda. Domaći nemaju prava na kiks, dok je Sloboda osigurala opstanak i bez rezultatskog pritiska može odigrati kvalitetan meč na najvećem bh. stadionu.

"Sloboda nam je sljedeći protivnik. Ostvarili su tri pobjede u nizu, nalazi se u dobroj formi, obezbijedili su opstanak i sigurno će igrati rasterećeno. No, znamo šta sutra treba da uradimo i nadam se da ćemo te stvari uraditi na najbolji način i da ćemo doći do pozitivnog rezultata", kratko je u najavi meča rekao Marinović.

Bordo tim je imao devet bodova prednosti na polusezoni, no sada je na istom broju bodova kao i Borac, ali zbog lošije gol-razlike zauzima drugo mjesto.

Bordo tim nakon Slobode gostuje Mladosti, dočekuje Radnik i "gostuje" na svom Koševu ekipi Olimpika u posljednjem, 33. kolu nikad uzbudljivije Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu na meču Sarajevo - Sloboda dijelit će Ermin Sivac iz Zenice, pomoćnici će mu biti Musa, Dujmović, Gigović, dok će derbi od velikog rezultatskog značaja između Borca i Zrinjskog suditi Luka Bilbija iz Prijedora sa pomoćnicima Kačavendom, Novalićem i Mujićem.

Sutra se igraju preostali susreti 30. kola, dok je 31. kolo zakazano u nedjelju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Kec ko kuca na Kosevu,Zrinjski uzima bod ili dobija u BL.Zadnja 3 kola i Sarajevo i Borac sve ce dobiti.Sarajevo prvak sa 2 boda viska.A Borcu ide kup.Ko hoce nek zapamti ili slika ovaj komentar i pogleda 30.05
8 3
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Jedva cekam danas zakarica 1 na 1 sa zrakom. Odma direktan crveni zraku izbije tuca izmedju zraka borca i zrinjskog da zrinjski moze dobit jos koji zuti
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi