Sarajevo nema pravo na kiks, Marinović protiv Slobode šalje najjači sastav

Prvi meč 30. kola

Sarajevo nema pravo na kiks, Marinović protiv Slobode šalje najjači sastav

Edmir Škorić

Prvi će na teren u 30. kolu Premijer lige BiH istrčati nogometaši Sarajeva i Slobode.

Sarajevo na Koševu od 18 sati igra protiv Slobode i mora da pobijedi ako želi da ostane u utrci za titulu. Bordo tim je prokockao devet bodova predenosti na polusezoni, sada je na drugom mjestu na tabeli, ali i dalje sa istim brojem bodova kao i Borac.

Bordo tim će učiniti sve da dobije Slobodu, a da onda u miru osluškuje rezultat iz Banjaluke gdje se od 20 sati sataju Borac i Zrinjski u derbiju kola.

U međuvremenu su stigli i sastavi za derbi na Koševu. Vinko Marinović bez kalkulacija, a na teren je odlučio poslati sljedećih 11: Kovačević, Hodžić, Pidro, Mustedanagić, Mešanović, Velkoski, Miličević, Đokanović, Dupovac, Fanimo, Adukor.

Za Slobodu igraju: Golubović, Jusić, Beganović, Dž. Beganović, Kurtalić, Maksimović, Osmić, Predragović, Ilić, Balić, Mujagić.

Zbog suspenzije meč će propustiti samo Miro Oremuš u redovima FK Sarajevo. Marinović vjeruje u trijumf svog tima.

"Sloboda nam je sljedeći protivnik. Ostvarili su tri pobjede u nizu, nalazi se u dobroj formi, obezbijedili su opstanak i sigurno će igrati rasterećeno. No, znamo šta sutra treba da uradimo i nadam se da ćemo te stvari uraditi na najbolji način i da ćemo doći do pozitivnog rezultata", kratko je u najavi meča rekao Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Tušnju su nanizali tri pobjede, ali danas nemaju nikakav poseban imperativ jer su već osigurali ostanak u ligi, što je bio i glavni cilj od početka sezone.

Pravdu na meču Sarajevo - Sloboda dijelit će Ermin Sivac iz Zenice, pomoćnici će mu biti Musa, Dujmović, Gigović, dok će derbi od velikog rezultatskog značaja između Borca i Zrinjskog suditi Luka Bilbija iz Prijedora sa pomoćnicima Kačavendom, Novalićem i Mujićem.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
Jel me oci varaju il je pjevac napokon na klupi?
7 1
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
¶Sarajevo dupla kruna za sezonu 2020/2021 ¶
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi