Foto - EPA

Allegri ga je već prekrižio

Kraj za Cristiana Ronalda u Juventusu

Midhat Šljivak

Massimiliano Allegri postat će novi trener Juventusa.

Ovaj 53-godišnji stručnjak vraća se na klupu Stare dame nakon dvije godine, a tamo će zamijeniti Andreu Pirla, kojem će biti uručen otkaz nakon smao jedne sezone na mjestu trenera.

Allegri je sa Juventusom dogovorio četverogodišnji ugovor vrijedan 36 miliona eura, a očekuje se da će ovaj stručnjak imati mnogo veću ulogu u kreiranju tima.

Od rukovodstva Stare dame dobit će slobodu da bira igrače koje želi dovesti i imat će ulogu kakvu imaju engleski menadžeri.

Max Allegri će u ekipu Juventusa donijeti i brojne promjene u igračkom kadru, a Sky Italia navodi kako mjesta u ekipi neće biti za Cristiana Ronalda.

Allegri portugalsku superzvijezdu ne vidi u svom timu za naredne sezone, a ekipu planira graditi oko argentinskog fudbalera Paula Dybale.

Sjajni stručnjak je na klupi Juventusa boravio od 2014. do 2019. godine. Osvojio je ukupno 11 trofeja u tom periodu, a igrao je i dva finala Lige prvaka.

Ukupno je ekipu vodio u 271 utakmici. Ostvario je 191 pobjedu, 43 neriješena rezultata i 37 poraza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa Cristianom Ronaldom surađivao je u sezoni 2018/2019 kada je osvojena titula prvaka, ali čini se kako Portugalac više neće nositi dres Stare dame iz Torina.

On je u prethodne tri sezone odigrao 133 utakmice za Bianconere i zabio je 101 pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.