Florentino Perez je već odabrao novog trenera Real Madrida
Foto - EPA

Nakon odlaska Zidanea

Florentino Perez je već odabrao novog trenera Real Madrida

Midhat Šljivak

Zinedine Zidane odlučio je napustiti mjesto trenera madridskog Reala.

Francuski trener se odlučio na odlazak iz kluba, a službena potvrda se očekuje u narednih nekoliko sati.

Već se uveliko raspravlja o potencijalnom Zidaneovom nasljedniku, a kako stvari trenutno stoje, novi trener Reala postat će Italijan Massimiliano Allegri.

AS i Sky Sport Italia tvrde da će Allegri u narednim danima biti imenovan za novog trenra kraljevskog kluba. On je prvi izbor Florentina Pereza ispred Antonija Contea i Raula Gonzaleza i sve bi u narednim danima trebalo postati službeno.

Allegri se u posljednje vrijeme najviše povezivao sa klupom Juventusa. Međutim, njegov agent je već boravio u Madridu i Real je spreman da ga imenuje novim trenerom.

Zidane bi sa druge strane trebao biti taj koji će preuzeti Juventus i oba kluba će početi novu eru sa novim trenerima.

Allegri je u prošlosti imao ponudu Reala. Ipak, odlučio ju je odbiti zbog Juventusa, gdje je na kraju 2019. godine dobio otkaz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Max Allegri je prije petogodišnjeg boravka u Juventusu četiri sezone radio kao trener Milana, a ranije je vodio Cagliari i Sassuolo.

Naravno, najbolje rezultate je imao sa Starom damom. Dominirao je njegov tim u Seriji A, a igrao je i dva finala Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Zidan je sa nikad losijim Realom dosao do polufinala LP i do zadnjeg minuta bio u igri za titulu prvaka u nikad tezoj primeri sto se moze vidjeti po neizvjesnosti u zadnjim kolima kada su 4 ekipe bile u 4boda a da ne pricamo o Viljarealu isl mina ekipama.Mislim da to moze samo vrhunski trener i bilo koji drugi sa ovom ekipom bez pojacanja nece uspjeti nista.
6 0
Mirsad1705
Malo ste se preračunali, Alegri je odlučio vratiti se u Juventus, pa je sljedeći "najbolji" trener za Real postao Konte. Vjerovatno ćemo njega vidjeti kao trenera u Realu, tako piše Skynews sport u 21:04 (20:04 po GMT-U).
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi