Andrea Pirlo pred novim angažmanom
Foto - EPA

Dobio otkaz u Juventusu

Andrea Pirlo pred novim angažmanom

Midhat Šljivak

Andrea Pirlo nakon samo jedne sezone napušta Juventus.


Ovaj 42-godišnji stručnjak dobit će otkaz od rukovodstva Stare dame u narednih nekoliko sati, a njegovo mjesto zaustet će Massimiliano Allegri.

Međutim, ni Pirlo neće biti dugo bez posla i radit će i naredne sezone u društvu najboljih italijanskih klubova.

Pirlo će po svemu sudeći postati novi trener ekipe Sassuola. Sa njim se već pregovara o dvogodišnjem ugovoru i on bi na klupi ovog tima trebao zamijeniti Roberta De Zerbija koji je otišao u Shakhtar.

Bit će to prilika za Pirla da trenersku karijeru počne u nešto mirnijoj sredini i u timu koji nema velike ambicije, jer je u Juventusu bio pod velikim pritiskom.

Legendarni fudbaler je Juve preuzeo u augustu prošle godine od Maurizija Sarrija i ekipu je vodio u 52 utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je u ove 52 utakmice ostvario učinak od 34 pobjede, 10 neriješenih rezultata i samo osam poraza, igra tima je bila veoma slaba i na kraju je donijeta odluka da se Pirlu uruči otkaz.

Ipak, on iz redova torinskog velikana odlazi kao osvajač dva trofeja, a uzeo je Superkup i Kup Italije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
To je loše za Sassuolo...sa "slabim" sastavom su igrali okomito,izrazito napadački,i na kraju prvog poluvremena zadnjeg kola bili su u evropi,dok je Roma gubila 2-0 od Spezie...završili su na istim poenima s Romom,ispali za bručku.Odakle vam info da je to klub bez velikih ambicija?Pirlo ganja posjed lopte,okrivanje terena naširoko,Sassuolo je završavao akcije sa što manje posjeda(trener svjestan nedostataka kadra...)....nekako mi ne miriše na uspjeh(Sve najbolje želim i Sassuolu i najboljoj šestici ikad!)
3 0
Edin Merlin
Kao fudbaler bez njega ne bi moga da zamislim vezni red,ali kao trener promasaj samo takav ..!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti