Foto - EPA

Menadžer Građana

Pep Guardiola saopštio da ostaje u Cityju: Ne mogu tražiti ništa više od ovog

Midhat Šljivak

Pep Guardiola sutra će sa Manchester Cityjem imati šansu da osvoji trofej Lige prvaka.

City u finalu čeka ekipu Chelseaja, a pred ovaj meč Guardiola je saopštio da ostaje menadžer Građana i u narednom periodu.

"Ostajem u Cityju i tu nema nikakve dileme", poručio je Guardiola i zatim je hvalospjevima govorio o svom klubu.

"Ovaj klub daje menadžeru sve što poželi. Naravno, ogromne su investicije, ali nije sve u tome. Stekao sam prijatelje među ljudima koji su iznad mene, a igrači me cijene kao menadžera jer imam podršku čelnika kluba. Osjećam se jako dobro i imamo apsolutno sve", rekao je Guardiola i nastavio je:

"Jednostavno, ne mogu tražiti više ništa od toga. Svi smo na istom nivou, zajedno donosimo odluke, zajedno dijelimo dobre i looše trenutke. Kada izgubimo, ne kažu mi da sam samo ja odgovoran već pokušavamo naći zajedničko rješenje. Rezultati će odlučiti hoću li ostati još duže u klubu, ali uvijek ćemo biti prijatelji", istakao je Guardiola.

Španski stručnjak je sa Cityjem ugovorom vezan do ljeta 2023. godine, a ineteres za njegovim uslugama pokazuje njegov nekadašnji klub Barcelona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Plan predsjednika katalonskog kluba Joana Laporte je da Guardiolu pokuša dovesti tokom ljeta naredne godine i ostaje nam da vidimo hoće li u tom i uspjeti.

Manchester City je favorit u sutrašnjem finalu Lige prvaka. Mozzart nudi odličnu kvotu na ovaj meč, a prognozu finala OSTAVITE OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.