Gubi li fudbal smisao? Guardiola dovodi trio od 300 miliona eura

Korona kriza? Kako kome...

Gubi li fudbal smisao? Guardiola dovodi trio od 300 miliona eura

S. Grebović

Fudbal je odavno postao unosan biznis, klubovi profitabilne firme, a fudbaleri radnici koji taj novac proizvode.

Pep Guardiola i njegovi momci sutra imaju priliku da zaokruže sjajnu sezonu osvajanjem još jednog velikog trofeja. U velikom finalu Lige prvaka snage će odmjeriti sa ekipom Chelseja.

Građani su ove sezone suvereno došli do naslova prvaka u Premier ligi, trećeg u posljednje četiri godine, ali vlasnicima Manchester Cityja to nije dovoljno. Spremili su nove vreće novca za nova pojačanja.

Prva meta je dugo željeni Jack Grealish za koga su spremili 100 miliona eura. Nije poznato hoće li Pep ponuditi i nekog igrača kao dio transfera, ali je to teško, zbog plata koje imaju fudbaleri Građana.

Za Kanea su spremili posebnu ponudu. Spominje se cifra od 150 miliona eura plus Gabriel Jesus je ulog koji su Građani spremni da ponude Pijetlovima. Nije tajna da napadač Tottehnahama želi da ide iz kluba u kojem će teško vidjeti neki trofej.

Oglasi

Sjajni portugalski bek Nuno Mendes je treće ima koje se spominje. Lijevi bek novog prvaka Portugala, ekipe Sportinga, košta oko 60 miliona eura, što znači da bi na ovaj trojac vlasnici Građana platili više od 300 miliona eura. To bi bio apsolutni rekord u jednom prelaznom roku. 

Jedno je sigurno, bogatim vlasnicima tima sa Etihada novca ne nedostaje i uvijek im je malo trofeja. Uz ovaj trojac novi su neizbježni.

Finalni susret između Manchester Cityja i Chelseja na rasporedu je sutra od 21 sat na stadionu Dragao u Portu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vlasnik kluba Sheikh Mansour odlučio je da plati sve putne troškove odabranim navijačima Cityja koji putu putovali u Porto na finale Lige prvaka, kako bi bodrili svoj tim u duelu s Chelseajem. Navijačima koji kupuju karte bit će ponuđeno mjesto na službenom putu kluba u Portugal. City je dobio 6000 ulaznica za utakmicu protiv svog rivala.

Inicijativa je "osmišljena kako bi ublažila financijski pritisak na navijače nakon utjecaja pandemije Covid-19", navodi se u klupskom saopštenju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
Kakva smijurija od clanka u vec poznatoj kampanji ss.ba protiv City-a. Prije svega je laz. A ovako nesto nikad ne bi napisali za Barcu, Real ili United koji godinama placaju najvece cijene za igrace. Dembele, Coutinho, Hazard, Maguire....
4 10
MUFCDOGROBA
Nije poenta potrositi 1.2 milijarde i ne bit najbolji. Fuj treba ih izbacit iz svih takmicenja radi Fair Playa
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi