Uoči penala Villareal - Manchester United viđena je najapsurdnija odluka kapitena u historiji finala

Sa sudijama su bili Fernades i Raul Albiol

Uoči penala Villareal - Manchester United viđena je najapsurdnija odluka kapitena u historiji finala

A. Čaušević

U dramatičnom finalu Europa lige Villarreal je poslije 11 serija kaznenih udaraca pobijedio Manchester United i stigao do najvećeg uspjeha u klupskoj historiji. 

Regularnih 90 minuta igre je okončano 1:1. Na gol Morena u prvom, odgovorio je Cavani u drugom poluvremenu. U produžecima se činilo da niti jedan tim ne želi da previše rizikuje.

Uoči penala viđena je možda i najapsurdnija odluka jednog kapitena u finalima UEFA-inih takmičenja. U pitanju je odluka Brune Fernandesa.

Fernandes u Raul Albiol su stajali sa sudijama na čelu s Turpinom. Prvo bacanje je pripalo Villarrealu i Albiol je izabrao da se penali pucaju na njihovoj polovini.

Na drugom bacanju pobjedu je odnio Fernandes i dobio je priliku da bira da li će njegov tim pucati prvi ili drugi penal.

Fernandes je na opšte iznenađenje odlučio da Villareal bude taj koji će prvi pucati penale što je u čudu ostavilo i glavnog sudiju utakmice.

Oglasi

Inače, prošlost je pokazala da u penal raspucavanjima u čak 60 % slučajeva pobjedu odnose timovi koji šutiraju prvi. Zbog toga su mnogi navijači Uniteda kritikovali Fernandesa.

Golmani Rulli i De Gea nisu uspjevali ništa odbraniti iako su nekoliko puta bili blizu. Na kraju se izvelo čak 11 serija, a bolji je bio španski tim s 11:10.

U prve dvije serije nije bilo promašaja nakon sigurnih penala Morena i Rabe s jedne te Mate i Tellesa s druge strane. U trećoj seriji Alcacer vraća prednost Villarrealu, a Fernandes izjednačuje. I u četvrtoj seriji sigurni izvođači su bili Alberto Moreno i Rashford. I peta serija nije donijela promašaj jer su pogodili Parejo i Cavani.

Naredne tri serije nisu donijele promašaje. Gomez, Albiol i Coquelin su pogađali za Villareal, a Fred, James i Shaw za United. Obzirom da su precizni bili Gaspar i Torres te Tuanzabe i Lindelof penale su pucali i golmani.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Rulli je rutinski izveo svoj penal, a onda je došao red na De Geu koji si nije proslavio jer je njegov udarac kolega s druge strane odbranio.

Villarealu je osvajanje Europa lige najveći uspjeh u klupskoj historiji, te zaista još jedan poduhvat Unaija Emeryja koji je pokazao da je ovo njegovo takmičenje koju je osvojio po četvrti put u trenerskoj karijeri.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bohemia
Al pazi samo naslova
12 0
Kasnije
Pa da igrači junajteda imaju mozga ne bi bili odron od ekipe, dabogsacuva
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi