Krvavi obračun u Portu: Pogledajte okršaj navijača Cityja i Chelseaja, prolaznici u čudu sve gledali

Uoči finala Lige prvaka

Krvavi obračun u Portu: Pogledajte okršaj navijača Cityja i Chelseaja, prolaznici u čudu sve gledali

Edmir Škorić

U subotu će na stadionu Dragao u Portu finale Lige prvaka odigrati Manchester City i Chelsea.

U utakmici sezone, za kraj iste, snage će odmjeriti dva engleska tima. City želi nevjerovatnu sezonu okruniti Ligom prvaka koju oduvijek čeka, dok Plavci pod vodstvom Thomas Tuchela žele prvi trofej i drugi u Ligi prvaka. Prvi su osvojili u sezoni 2011/12.

Teško je prognozirati ko će sutra odnijeti pobjedu, mada će kladionice naravno prednost dati Cityju.

Na stadionu Dragao bit će i navijača u određenom broju. Konkretnom na tribinama će se naći 16.500 gledatelja. Oba kluba imaju pravo na po 6.000 ulaznica za njihove navijače, a na ulazu na stadion trebat će imati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, ili negativan antigenski test, ne stariji od jednog dana.

Finale prethodno trebalo biti odigrano u Istanbulu, ali zbog cijele situacije koko koronavirusa prebačeno je u Porto, tako da će Portugal drugu godinu u nizu biti domaćin finala Lige prvaka.

Uvertira u finale bio je žestok ulični obračun grupe navijača Cityja i Chelseaja, a sve su snimile i kamere. Možete pogledati šta se dešavalo u centru Porta dok su prolaznici i vozači zbunjeno posmatrali okršaj engleskih navijača.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

MOZZART već sada nudi okladu na meč City - Chelsea. Očekivano, Građani favoriti, ali ne veliki, no ako niste sigurni ko će slaviti u duelu, možete izabrati niz drugih opcija... OVDJE pogledajte kompletnu ponudu!

[twitter]https://twitter.com/olhaoquete2igo/status/1398039921282228231[/twitter]

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Otkud Cityu navijači??
2 4
Handofsibir
Kako je to Rus postrojio na finalu Celzi-MUnt. Iz aviona na stadion sa stadiona kuci, pa se tamo rokaj
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi