To se ne može odbraniti

Ederson pred finale Lige prvaka pokazao zbog čega je doktor za golove iz penala

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras igraju protiv Chelseaja finale Lige prvaka.

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju jednu od najuzbudljivijih utakmica sezone jer ćemo večeras dobiti novog prvaka Evrope.

Utakmica engleskih klubova iga se u Portu na stadionu Dragao i sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Za City je ovo prvo finale u historiji kluba, dok će Chelsea pokušati doći do drugog trofeja u najelitnijem klupskom takmičenju na svijetu.

Građani su do finala došli nakon pobjeda u nokaut fazi protiv Borussije Monchengladbach, Borussije Dortmund i PSG-a, dok je Chelsea uspio da izbaci Atletico Madrid, Porto i Real Madrid.

Prije nekoliko dana u centru pažnje engleske javnosti našao se golman Manchester Cityja, Ederson, koji je poručio da u finalu želi izvesti odlučujući penal ukoliko se pobjednik bude odlučivao boljim izvođenjem penala.

Pep Guardiola je prije nekoliko mjeseci izjavio da Ederson daleko najbolje izvodi penale u njegovom timu, ali tokom sezone mu nije dao šansu da to dokaže iako su De Bruyne, Mahrez i Gabriel Jesus bili neprecizni nekoliko puta.

Međutim, čini se da je Ederson ovaj put odlučan da zaista bude jedan o izvođača penala ukoliko do toga dođe.

On je na jučerašnjem treningu na Dragau odlučio da demonstrira kako izvodi penale, a kamere su uspjele da zabilježe ovaj trenutak. Njegov kolega na golu nije imao nikakve šanse da odbrani ovaj udarac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, finale Lige prvaka između Manchester Cityja i Chelseaja igra se večeras od 21 sat.

Također, poznate su i kvote za večerašnju utakmicu koje su poprilično iznenadile mnoge. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za ovu utakmicu i to OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.