Dvije slične filozofije u meču sezone: Naziru se sastavi Guardiole i Tuchela za finale Lige prvaka

Na stadionu Dragao se sastaju Manchester City i Chelsea

Dvije slične filozofije u meču sezone: Naziru se sastavi Guardiole i Tuchela za finale Lige prvaka

Admin Čaušević

Utakmica sezone igra se na stadionu Dragao u Portu. U finalu Lige prvaka snage će odmjeriti Manchester City i Chelsea. 

Englezi na sjever Portugala dolaze po izgubljeno. Po drugi put u tri godine dva kluba iz Premiershipa će susret za najvažniji klupski trofej igrati dva kluba iz Premiershipa. Ovaj put na redu su Manchester City i Chelsea.

Pep Guardiola se u finale Lige prvaka vraća nakon deset godina, a na drugoj strani će imati vrlo nezgodnog rivala slične filozofije. U pitanju je Thomas Tuchel koji je prošle sezone s PSG-om igrao finale i izgubio od Bayerna.

Otkako je Tuchel preuzeo Plavce londonski tim je Građane pobjedio oba puta. U prvenstvu s 1:2, a u FA Cupu s 0:1. Međutim, sasvim je jasno da ti susreti nisu pokazatelj i mjerilo za večerašnji okršaj.

"To ne znači apsolutno ništa, te utakmice imaju nula utjecaja. Znam kako spremiti ovo finale. U FA Kupu smo igrali dva dana prije Dortmunda, a u ligi smo igrali dva dana nakon polufinala. Chelsea je zaslužio te pobjede, čestitam im, ali je u subotu nova utakmica, vidjet ćemo što će se dogoditi", kazao je Guardiola na pressici pred finale.

S druge strane Tuchel je svojim igračima nastajao da prenese važnost finala jer su mnogi od njih kao dječaci sanjali o Ligi prvaka, a sada su jako blizu tome.

Oglasi

"Ovo je jedna od najljepših sedmica koje možete imati u nogometu. Jedine ste dvije ekipe koje još treniraju. Ovo je vrlo, vrlo posebno. Nadam se da igrači imaju vremena kako bi to shvatili, da se povežu sa svojom pozadinom kad su bili mali dječaci u parku s loptom, kad su sanjali da postanu profesionalci. Ovo je trenutak da se toga sjete, zato radimo ovaj posao", rekao je njemački trener u najavi utakmice.

Najbolje kvote za ovaj susret nudi kladionica Mozzart. Svoju opkladu možete ostaviti ovdje. 

Obje ekipe nemaju problema sa povredama. Bit će na slatkim mukama koga staviti u startnih 11. Već se i naziru potencijalni sastavi. Tako Guardiola planira igrati s Mahrezom, De Bruyneom i Fodenom u napadu, dok će se Tuchel odlučiti za Pulišića, Wernera i Mounta.

Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Rúben Dias, Zinchenko; Bernardo Silva, Fernandinho, Gündoğan; Mahrez, De Bruyne, Foden.

Chelsea: Mendy; Christensen, Thiago Silva, Rüdiger; Azpilicueta, Jorginho, Kanté, Chilwell; Pulišić, Werner, Mount.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Građani su do finala stigli s 11 pobjeda i remijem, dakle bez poraza. Na drugoj strani Plavci imaju osam pobjeda, tri remija i jedan poraz. Najbolji strijelac tima Olivier Giroud sa šest golova možda uopšte i ne zaigra.

Inače, na tribinama stadiona Dragao bit će prisutno nešto više od 16.000 gledatelja čime bi trebao biti upotpunjen spektakl. Susret će suditi španske sudije na čelu sa Antoniom Mateu Lahozom. Utakmica počinje u 21 sat.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Plasticari
2 2
alnerat
zna li neko hoce li biti na nekoj areni prijenos ili je nova kupila pravo?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije