Imao je spremno pitanje

Kante je zakasnio na okupljanje reprezentacije, Deschamps kao da je jedva dočekao

Admin Čaušević

N'Golo Kante je u finalu Lige prvaka odigrao još jednu maestralnu partiju, međutim sjajni Francuz nema previše vremena za predah. 

Kante je bio najbolji pojedinac susreta u minimalnoj pobjedi Chelseaja nad Manchester Cityjem s minimalnih 1:0, a UEFA ga je proglasila igračem utakmice.

Ovaj 168 centimetara neumorni motor je jedan od najkonstantnijih igrača u svijetu fudbala proteklih godina i omiljen je kod većihe ljubitelja fudbala.

Osim što na terenu nikad ne odustaje Kante je poznat i po svojoj skromnosti i poniznosti, a vrlo često stidljivo prilazi peharima i trofejima koje osvoji.

I u finišu utakmice Chelsea - Manchester City nije znao da glumi kako bi ukrao vremena iako je imao savršenu priliku za to. Sve su to detalji zbog kojih ga svi cijene i poštuju.

Kakav je čovjek Kante najbolje pokazuje scena iz 2018. godine kada je zakasnio na okupljanje reprezentacije Francuske, a Didier Deschamps kao da je jedva to dočekao.

Umjesto da čestita i da se divi veznjaku zbog svega urađenog, Deschamps je odmah počeo ispitivati Kantea zašto kasni.

Kante mu je odgovorio da je voz kasnio, a na to mu je Deschamps poručio da je samo trebao da trči, jer je brži i od voza. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nekoliko mjeseci kasnije Kante je bio odličan na Svjetskom prvenstvu i nosi velike zasluge zašto je Francuska postala najbolja na Mudijalu u Rusiji.

Iskusni 30-godišnjak se nalazi u životnoj formi. Već sada je među prvim kandidatima za Zlatnu loptu, a ako s Trikolorima postane prvak Evrope sigurno će mu se šanse značajno povećati za prestižnu nagradu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.