Deschamps započeo novi rat, a 'žrtva' je fudbaler Cityja: Smeta mi što ne govori istinu
Foto - EPA

Selektor Francuske o Laporteu

Deschamps započeo novi rat, a 'žrtva' je fudbaler Cityja: Smeta mi što ne govori istinu

M. Šljivak

Selektor reprezentacije Francuske Didier Deschamps bio je na konstantnom udaru javnosti zbog odnosa sa Karimom Benzemom.

Čak šest godina Deschamps je odbijao pozvati napadača Real Madrida u nacionalni tim, ali je pred Evropsko prvenstvo ovog ljeta odlučio da ga vrati u reprezentaciju.

Deschamps je često imao ratove sa Benzemom putem medija, ali na kraju su svoj odnos popravili i Karim je ponovo u reprezentaciji.

Međutim, Trikolori su pred Euro izgubili jednog igrača. Defanzivac Manchester Cityja Aymeric Laporte odabrao je da nastupa za selekciju Španije, iako je ranije bio na okupljanjima Francuske.

Laporte nije više želio da čeka debi u nacionalnom timu Francuske, promijenio je reprezentaciju i bit će na raspolaganju Luisu Enriqueu na EP.

Deschamps je govorio o odluci ovog fudbalera i istakao je da mu smeta što je Laporte izjavljivao da ga on uopšte nije kontaktirao i da nije bilo želje da nastupa za Francusku.

"Imao je tu mogućnost da promijeni reprezentaciju jer nije igrao za nas. Deset sekundi da je ušao bilo bi gotovo, uvijek je bio na spiskovima, ali postoji konkurencija", rekao je Deschamps i nastavio je:

"Ja ne želim zvati igrača da bih ga spriječio da zaigra za drugu reprezentaciju. Ono što mi smeta su neistine koje je izgovorio. Jedina poruka koju sam od njega dobio je iz oktobra. Ranije je bio povrijeđen i zbog toga je otpao sa potpisa. Bio je na ostalim. Nema problema. Želim mu svako dobro, njegov je izbor", poručio je poprilično ljutiti Deschamps.

Francuzi će na EP igrati protiv Mađarske, Portugala i Njemačke, dok Španija igra u grupi sa Švedskom, Poljskom i Slovačkom.

Top Komentari

zvjezdan10
ma čudan si ti lik svakako ,bez poziva je po mnogima najbolji lijevi bek evrope Theo Hernandez,vjerovatno preofanzivan za njegov ziheraški pristup gdje mu bekove igraju pavard i lucas koji su prakticno stoperi ,to i nije neki problem jer je odbrana bar prečvrsta ali zasto nije ni na klupi a poziva nekog duboisa i onu kiksaru kurzawu,da je pametan i on da igra za špance jer svakako ima mogucnost ,klasican primjer kad lik ima izbor od 30 top igrača pa krene da se preserava
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi