Benzema imao 'muški razgovor' sa Deschampsom: Presretan sam!
Foto - EPA

Napadač Reala u nacionalnom timu nakon šest godina

Benzema imao 'muški razgovor' sa Deschampsom: Presretan sam!

M. Šljivak

Karim Benzema se nakon šest godina vratio u reprezentaciju Francuske.

Sjajni napadač Real Madrida dobio je poziv Didiera Deschampsa, a po prvi put je govorio za francuske medije nakon povratka u nacionalni tim.

Benzema je istakao kako je bio veoma razočaran što nije igrao za nacionalni tim prethodnih godina.

"Razočarani ste kada ne igrate za reprezentaciju. Ono što me je najviše razočaralo je činjenica da nisam bio dio reprezentacije na Evropskom i Svjetskom prvenstvu", rekao je Benzema.

Konačno je obavio razgovor i sa selektorom Didierom Deschampsom koji ga nije želio zvati zbog skandala oko ucjene bivšeg saigrača Mathieua Valbuene.

Oglasi

"Razgovarali smo i pričali smo samo o fudbalu. Dugo smo razgovarali i bilo je jako dobro. Bio je to razgovor dvojice muškaraca. Meni je najbitnije da sam dio tima", rekao je Benzema i dodao je:

"Jesam li pod stresom? Ne. Presretan sam što sam se vratio u nacionalni tim. Ekipi ide dobro i perfektno sam se uklopio. Jedva čekam da zaigram", rekao je Benzema.

Smatra sjajni napadač da je njegova selekcija najjača na svijetu.

"Prema imenima, radu, mislim da mogu reći da jesmo. Ipak, moramo poštovati svakog rivala na terenu, ali smatram da smo veliki tim."

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Benzema je za reprezentaciju odigrao ukupno 81 utakmicu i zabio je 27 golova, a posljednji meč je odradio 2015. godine.

Francuzi će na EP igrati u grupi sa Njemačkom, Portugalom i Mađarskom. Susrete će odigrati u Minhenu i Budimpešti.

Top Komentari

Mele
Ne otpisujte Portugal, mogli bi Francuska ili Njemacka ispasti u grupnoj fazi..
5 1
mosaljozemosaplavo
ove godine englezi uzimaju hladno
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi