Srceparajuća priča o Kanteovom prvom dolasku na rođendan, izvinio se zbog poklona

Skromni Francuz

Srceparajuća priča o Kanteovom prvom dolasku na rođendan, izvinio se zbog poklona

Admin Čaušević

N'Golo Kante je u sjenu bacio kompletnu konkurenciju. Nema čovjeka o kojem se priča toliko posljednjih sati kao o sjajnom Francuzu. 

Kante je omiljen lik gdje se god pojavi. Krasi ga nevjerovatna količina skromnosti, poniznosti i stidljivosti. A na terenu je neprikosnoven. Čita igru kao bukvar, oduzima lopte kao neka napast, neprestano trči. Neka vrsta prototipa savršenog veznjaka za modeni fudbal.

O Kanteu je ispričano mnogo priča u posljednje vrijeme. Nagli uspon od igrača trećeg ranga do svjetskog prvaka za nekoliko godina je poznat manje-više svima.

Srceparajuća je priča i iz vremena kada je nastupao za Caen. Tada je već dobro bio zakoračio u treću deceniju kada je dobio poziv na rođendansku zabavu.

"Pozvao sam Kantea na rođendan, bila je to mala zabava", prsijetio se njegov bivši saigrači Felipe Saad.

"On je stigao u restoran sa kutijom čokoladica. Sav postiđen. Čak se izvinio i rekao je da nije znao šta da kupi jer je to bio prvi put da ga je neko pozvao na rođendan", prisjetio se Brazilac.

Oglasi

N'Golo je najstariji od četvero braće i sestara. Sin je migranata iz Malija koji su Francusku stigli 80-ih godina prošlog vijeka. Rano je ostao bez oca, i već tada je shvatio da mora biti glava porodice.

Da bi pomogao porodici radio skupljao je smeće. Prešao je kilometre i kilometre ulica istočnog Pariza da zaradi brzi novac. Najviše je radio tokom Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine. Čisto je terene, parkove... Tada je shvatio da želi biti fudbaler.

U tadašnjoj generaciji Trikolora bilo je niz igrača koji su uspjeli kao migranti. Početak nije bio nimalo lagan. Bio je najniži u grupi, ostali dječaci su ga redovno ismijavali. Ali vremena za odstajanje nije bilo. U podsvijesti je imao majku, braću, sestre porodicu. Nije ih smio iznevjeriti.

Kante je bio igrač zadatka, radio je sve što treneri od njega traže. Zato ga možda toliko i vole svi trenera i žele ga u svom timu. S vremenom je postao lider lokalnom kluba JS Suresnes. Privukao je pažnju ljudi iz Boulognea, zatim je uslijedio transfer u Caen, ostalo je historija... Danas mu nema ravnog!

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve se promijenilo dolaskom u Leicester City gdje je pod vodstvom Claudija Ranierija doživio potpuno igračku afirmaciju. Poslije toga počeli su dolaziti trofeji sami od sebe: titule prvaka Engleske, Svjetko prvenstvo s Francuskom, Europa liga i kao kruna Liga prvaka.

Već sada se nagađa o Kanteu kao potencijalnom osvajaču Zlatne lopte za ovu sezonu, posebice u slučaju da Francuska bude novi prvak Evrope.

Top Komentari

ragge
Zaslužio je zlatnu loptu
10 2
miki30
Skontali smo da je skroman momak!!
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi