Nekoliko sekundi koje na najbolji način pokazuju zašto je Kante drugačiji od ostalih

Zaslužuje li Zlatnu loptu?

Nekoliko sekundi koje na najbolji način pokazuju zašto je Kante drugačiji od ostalih

A. Čaušević

N'Golo Kante je čovjek o kojem se najviše priča i piše nakon ovogodišnjeg finala Lige prvaka u kojem je Chelsea s minimalnih 1:0 pobijedio Manchester City i drugi put u klupskoj historiji se popeo na krov Evrope. 

Kante je potpuno zasluženo izabran za igrača utakmice, a da je zaista unikatan i potpuno drugačiji od ostalih sjajni Francuz je pokazao i u sudijskoj nadoknadi.

Ovaj 30-godišnjak je pokupio simpaticije zbog svoje skromnosti i poniznosti. Nema sumnje da će tako biti i nakon meča protiv Građana.

Zašto je Kante poseban i zašto ga svi cijene kako protivnici tako i saigrači, pa i sudije može se vidjeti u nekoliko sekundi finala Lige prvaka.

U jeku ozbiljnog pritiska Cityja 30-godišnjak je izborio jedan prekršaj i imao je priliku da ukrade vrijeme kao što bi uradio praktično svako u toj situaciji.

[twitter]https://twitter.com/therealbossun/status/1398921604529364995[/twitter]

Oglasi

Čak su mu i saigrači sugerisali da oduži, ali Kante je takav da ne zna ni glumiti. Jednostavno je predobar da bi "krao" vrijeme čak i najvažnijem meču klupske karijere.

Prvo je legao na teren, ali onda je shvatio da jednostavno to nije to te se podigao kako bi se utakmica nastavila. Tip igrača koji se jednostavno mora voljeti.

Skromnost i poniznost su Kanteove glavne ljudske osobine. Neumorna radilica, taktička disciplina, čitanje igre, savršeni startovi i mnogo toga krase ga kao igrača.

Možda i najzahvalniji igrač današnjice je prije deset godina igrao u trećem rangu francuskog fudbala. Primjer radi u najvišem rangu je debitovao tek 2014. godine i to kada je imao 23 godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kantea na terenu uglavnom vidimo sa širokom osmijehom na licu. Takav je bio i na ceremoniji sve dok nije ugledao svoju majku. Svima osmijeh, a samo njoj suza radosnica i zagrljaj presretnog djeteta.

Već sada se nagađa o Kanteu kao potencijalnom osvajaču Zlatne lopte za ovu sezonu, posebice u slučaju da Francuska bude novi prvak Evrope.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

realno_govoreci
A zasto nebi bio? Zar je to neko drugi zasluzio pored njega? Covjek je definicija najboljeg trenutno! Ukoliko ne osvoji onda koja je svrha svega. Ako Nejmar,Mbape i ostali " zvijezde" vrijede oko 200 mil onda Kante vrijedi 500 mil jer svaku bukvalno utaknicu covjek odigra 200%,jednostavno drugaciji je od ostalih.
10 2
AmarSahin
Osvojit će Zlatnu Loptu sigurno jer su The Best, Zlatna Lopta i slične ''ceremonije'' postale takmičenja ko je najpopularniji igrač, a ne ko je najbolji igrač.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi