Foto - EPA

Ostaje u klubu

Iznenađenje sa Stamford Bridgea: Olivier Giroud potpisao novi ugovor sa Chelseajem · Zvanično

Midhat Šljivak

Iskusni francuski fudbaler Olivier Giroud (34) postigao je dogovor o produžetku saradnje sa londonskim Chelseajem.

Ovaj 34-godišnji fudbaler ostajao je bez ugovora na kraju ovog mjeseca i dosta se govorilo o tome gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Niko se nije nadao da će ostati na Stamford Bridgeu, ali to se na kraju upravo i dogodilo. Giroud je potpisao novi jednogodišnji ugovor i ostaje u plavom dresu.

Francuski fudbaler je već tri i po godine član Plavaca. Stigao je iz redova velikog rivala Arsenala, a direktorica kluba Marina Granovskaia je izrazila zadovoljstvo produžetkom saradnje sa iskusnim napadačem.

"Olivier je bio bitan dio mnogih velikih trenutaka u ovom klubu, od osvajanja FA Kupa 2018. godine i postizanja 11 golova na putu do titule Evropske lige 2019. godine. Nastavio je zabijati važne golove i ne možemo mu zaboraviti nastup protiv Atletico Madrida na putu do osvajanja Lige prvaka ove sezone. Može još mnogo pružiti i ovo je bila jedina odluka koju smo mogli donijeti", rekla je direktorica Chelseaja.

Giroud je za tim sa Stamford Bridgea nastupio ukupno 119 puta i zabio je 39 golova.

Sa ovim klubom je osvojio Premiership, FA Kup, Ligu prvaka, Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno je Chelsea produžio ugovore sa trenerom Thomasom Tuchelom i iskusnim Brazilcem Thiagom Silvom.

Uskoro će se sjesti za stol i sa Ngolom Kanetom kojem će također biti ponuđen produžetak saradnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.