'Zvijer' je posebna želja Thomasa Tuchela
Foto - EPA

Adama Traore stiže na Stamford Bridge

'Zvijer' je posebna želja Thomasa Tuchela

M. Šljivak

Trener Chelseaja Thomas Tuchel napravit će nekoliko promjena u klubu u ljetnom prijelaznom roku.

Njemački stručnjak je uspio da osvoji Ligu prvaka sa ekipom koju nije selektirao i koju je naslijedio od Franka Lamparda, a ovog ljeta će on napraviti određene promjene.

Britanski Telegraph navodi da bi jedno od pojačanja Thomasa Tuchela mogao biti i španski fudbaler Adama Traore.

'Zvijer', kako ga nazivaju zbog fizičkog izgleda, našao se na listi pojačanja koju je njemački stručnjak predao rukovodstvu tima i lako bi se moglo desiti da Traore završi na Stamford Bridgeu.

Tuchel Adamu vidi kao čovjeka koji bi mogao pokrivati desnu stranu u formaciji 3-5-2 i bio bi konkurencija na toj poziciji Reeceu Jamesu.

Chelsea bi uskoro trebao započeti pregovore sa Wolverhamptonom o transferu Traorea, a za 25-godišnjeg fudbalera potrebno je izdvojiti 30 miliona eura.

Oglasi

Traore je karijeru počeo u Barceloni, a u Engleskoj je od 2015. godine. Njegov prvi tim bila je Aston Villa, a pored Wolverhamptona igrao je još za ekipu Middlesbrougha.

Za Wolvese je u protekloj sezoni odigrao ukupno 41 meč u postigao je tri gola, a ukupno je 131 put nastupio za ovaj klub.

Tuchel na Stamford Bridgeu otpisao čak 11 igrača!

Kao posljedica dovođenja novih igrača čak 11 fudbalera iz aktuelnog tima će morati pakovati kofere, piše Daily Mail.

Fikayo Tomori, Olivier Giroud, Tammy Abraham i Ross Barkley su sigurni u odlazak, dok se spominje i ime Christian Pulišića što na neki način predstavlja iznenađenje.

Billy Gilmour i Conor Gallagher su također igrači među kojim neće biti mjesta, oni bi mogli otići na novu posudbu jer Tuchel želi da ih drži na oku.

Ruben Loftus-Cheek, Davide Zappacosta, Emerson i Tiemoue Bakayoko se također nalaze među igračima koji će tokom ljeta morati tražiti novi klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, klupski vlasnik Roman Abramowich je prezadovoljan Tuchelovim radom i sada ga želi nagraditi bogatim ugovorom, koji bi trebao biti potpisan naredne sedmice.

Nijemac je stigao početkom 2021. godine kao zamjena za Franka Lamparda, te je za nekoliko mjeseci digao Chelsea na jedan viši nivo, osigurao trofej Lige prvaka i ekipu učinio jednom od najboljih na Starom kontinentu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi