"Pala" dva potpisa u Chelseaju

Dobre vijesti za navijače

"Pala" dva potpisa u Chelseaju

Adnan Beganović

Nakon što su osvojili naslov prvaka Evrope, u Chelseaju nisu otišli na odmor. Radno je svakog dana, a danas iz Londona dolaze dobre vijesti za sve navijače popularnih Plavaca.

Naime, njemački stručnjak Thomas Tuchel i službeno je potpisao novi ugovor koji će ga za Chelsea vezati do ljeta 2024. godine.

Finansijski detalji ugovora nisu poznati, a nije Tuchel jedini koji je danas riješio svoj status u redovima klupskog evropskog prvaka.

Još godinu danas dres Chelseaja nosit će iskusni brazilski defanzivac Thiago Silva pošto je Chelsea aktivirao klauzulu produžetku saradnje.

"Kad smo prošlog ljeta doveli Thiaga Silvu, znali smo da u sastav dovodimo igrača svjetske klase", istkla je generalna direktorica Chelseaja Marina Granovskaia.

"Thiago je svima u Chelseaju pokazao njegovu neizmjernu kvalitetu. Tokom cijele sezone. I imao je ogroman uticaj na terenu i izvan njega. Rekli smo prilikom potpisivanja da se nadamo da će Thiago dodati nove trofeje svom impresivnom popisu i to je učinio s našim uspjehom u Ligi prvaka. Sada se nadamo da će se tako nastaviti i sljedeće godine", dodala je "prva dama" evropskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Silva je u Chelsea stigao prošlo ljeto iz PSG-a u besplatnom transferu, a ukupno je za Plavce odigrao 34 utakmice i pritom je postigao dva pogotka.

Osim za Chelsea i PSG u dosadašnjoj karijeri je nastupao za Milan i Fluminense.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi