Navodi rimskog lista Il Messaggero

Italijani donose nove informacije o Džeki, tvrde da ide pod jednim uslovom

Admin Čaušević

Da se informacije o budućnosti Edina Džeke mijenjaju iz dana u dan nije nikakva novost.

Iz Turske su u subotu ujutro stigle vijesti da je sve dogovoreno s Fenerbahceom, a nekoliko sati kasnije s Apenina je uslijedio demant.

Il Messegero je danas objavio nove inforamcije. Uz jedan vrlo interesantan detalj. Odnosi se na Džekin odlazak s Olimpika.

Rimski list navodi da čeka druge ponude te da je direktoru Tiagu Pintu jasno poručio da će otići pod jednim uslovom, a to je da ga Roma pusti besplatno.

Džekina plata je 7.5 miliona eura i anije se spominjalo da je Vučica spremna pustiti Dijamanta kako bi rasteretila budžet.

Tridesetpetogodišnji napadač je u Romi od 2016. godine, a njegov trenutni ugovor treba isteći u ljeto 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin je prošlog ljeta bio na rubu transfera u Inter, zatim i Juventus, ali je na kraju ostao u Romi. Sada se povezuje i s Milanom kao i nizom velikana iz Turske.

Gledajući trenutnu sitauciju Džeko će se gotovo pa sigurno pojaviti na prvom treningu pod vodstvom Josea Mourinha koji tek treba donijeti konačan sud o kapitenu bh. reprezentacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.