Turski mediji tvrde da Edin Džeko naredne sedmice potpisuje za Fenerbahče

Sve je dogovoreno

Turski mediji tvrde da Edin Džeko naredne sedmice potpisuje za Fenerbahče

E. Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko nalazi se na korak od prelaska u Fenerbahče, ako je suditi prema izvještaju turskih medija.

Jedan od najpopularnijih turskih listova Sözcü objavio je kako je Džeko postigao dogovor s predsjednikom Fenerbahčea i kako će naredene sedmice potpisati ugovor s turskim velikanom.

Edin se i ranije povezivao s Fenerbahčeom, a u Istanbulu je nakon objave vijesti da dolazi Edin zavladala prava euforija među navijačima Fenera.

Podsjetimo da Džeko ima ugovor s Romom do sljedećeg ljeta, te da se spominjao njegov odlazak nakon što je za trenera imenovan Jose Mourinho. Naš najbolji igrač u poznim je igračkim godinama, pa je bilo za očekivati da prije ili kasnije napusti Olimpico i skrasi se u nekom drugom dijelu svijeta.

Dijamant je pet godina u Rimu i za to vrijeme je postao jedna od legendi i ikona Rome, te ljubimac navijača.

Prošle sezone je bivši napadač Manchester Cityja, Wolfsburga, Teplica i Željezničara odigrao 38 utakmica u dresu Rome i postigao je 13 golova uz pet asistencija.

Posljednjih dana uživa u odmoru s porodicom, te je između ostalog boravio u Sarajevu, Dubrovniku, Dubaiju i Istanbulu, gdje bi mogao provesti narednih najmanje godinu dana kao igrač Fenera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

DOPUNA: Corriere dello Sport je kontaktirao Edina i njegove agente, te je objavio demant. Navodno, nema nikakvog dogovora, a navodi se da čak nije bilo niti pregovora između dvije strane.

Top Komentari

19211921
Koliko je puta sljedece sedmice potpisivao za fenerbahce dosad je vec legenda kluba
4 0
Zulfikar
Pocelo je...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi