Foto - EPA

Napušta li Ajax?

Dušan Tadić bi mogao napraviti veliki transfer

M. Šljivak

Iskusni srbijanski fudbaler Dušan Tadić (32) mogao bi ovog ljeta napraviti veliki transfer.

Ovaj 32-godišnji ofanzivac Ajaxa karijeru bi mogao nastaviti u redovima Milana, a kako tvrdi Gianluca Di Marzio, Rossoneri su ozbiljno zainteresovani za njegove usluge.

Tim sa San Sira je nedavno ostao bez Hakana Calhanoglua. Turčin je napustio klub i prešao je u redove najvećeg rivala Intera, a Rossoneri su krenuli u potragu za njegovom zamjenom.

Idealno rješenje našli su u 32-godišnjem srbijanskom fudbaleru. Pokušat će da angažuju Tadića i interes je veoma ozbiljan.

Tadić već tri godine nosi dres ekipe Ajaxa. Među Kopljanicima igra zaista sjajno i nije nikakvo čudo što privlači veliki interes klubova iz mnogo jačih evropskih liga.

On je u prethodne tri sezone odigrao ukupno 149 utakmica za velikana iz Amsterdama i postigao je sjajnih 76 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tadić je u karijeri nastupao još za Southampton, Twente, Groningen i Vojvodinu, a ranije se također povezivao sa velikim evropskim imenima među kojima su Real Madrid i Barcelona, no do transfera nikad nije došlo.

Srbijanski fudbaler uživa igrajući za Ajax. Postao je i kapiten tima, pa neće biti nikakvo čudo ako odbije i eventualnu ponudu Milana koja se treba očekivati veoma brzo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.