Nude mu novi ugovor

Totalni preokret za Cristiana Ronalda u Juventusu

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo trenutno se nalazi na zasluženom odmoru nakon još jedne duge sezone.

Ronaldo nije blistao u prethodnoj sezoni u kojoj je Juventus nakon devet godina dominacije ostao bez Scudetta, a u Ligi prvaka ovaj klub ponovo nije napravio ništa značajno.

Nakon što je klupska sezona završena Ronaldo je s Portugalom igrao na Evropskom prvenstvu, ali aktuelni prvaci Evrope od ovog takmičenja oprostili su se već u osmini finala.

Cristiano Ronaldo je nakon ispadanja s Eura odlučio da je vrijeme za odmor, te da mora napuniti baterije pred novu sezonu i oporaviti svoje tijelo jer već ima 36 godina.

Portugalac s Juventusom ima ugovor do ljeta naredne godine i prethodnih sedmica uveliko se špekuliše o tome da bi mogao napustiti klub.

Ronaldo se povezivao s PSG-om i Manchester Unitedom, ali čini se da od toga neće biti ništa. Također, bilo je špekulacija da bi se mogao vratiti u lisabonski Sporting, ali jasno je da za to još nije došao trenutak.

Međutim, La Gazzetta dello Sport piše danas da je došlo do preokreta na relaciji Juventus - Ronaldo. Navodno, Stara dama želi da Ronaldo ostane jer ga Max Allegri vidi u svojim planovima.

Allegri ne želi da Juventus proda Ronalda jer vjeruje da može graditi ekipu oko njega. Gazzetta navodi da je Stara dama čak spremila novi ugovor za Portugalca i to do ljeta 2023. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegov agent Jorge Mendes sutra putuje u Torino gdje će se sastati s čelnicima Juventusa i razgovarati oko novog ugovora.

Juventus ne želi da Ronaldo narednog ljeta ide bez obeštećenja i svjesni su da bi on na kraju naredne sezone mogao zatražiti odlazak. Tada će imati već 37 godina, ali u Juventusu žele da i tada zarade nešto novca i zbog toga će mu ponuditi ugovor do ljeta 2023. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.