Juventus još ne pregovara sa Ronaldom, jedan klub je spremio "astronomsku" platu
FOTO: EPA

Šta će biti sa Portugalcem?

Juventus još ne pregovara sa Ronaldom, jedan klub je spremio "astronomsku" platu

Haris Zilić

Sudbina Cristiana Ronalda bit će jedna od vodećih tema u evropskom fudbalu.

Ronaldo je nedavno obavijestio svog menadžera da želi napustiti Juventus i karijeru nastaviti u PSG-u, međutim neće izgleda to biti baš tako jednostavno, kako je možda Portugalac zamislio.

Ronaldov agent Jorge Mendes ima plan da Portugalac produži ugovor sa Juventusom na još godinu dana, ali pitanje je da li će i sam fudbaler pristati na ovu opciju.

Ovu vijest prenosi ugledan La Gazzetta dello Sport pa je dobila još veću težinu.

Pregovora između Juventusa i Ronalda još nema, a PSG dobro prati situaciju i ako je vjerovati pisanjima italijanskih medija, Prinčevi su spremni ponuditi Ronaldu 33 miliona eura po sezoni.

Primjera radi, Ronaldo u Juventusu ima 31 milion eura po sezoni, ali pitanje je i koliko novac igra ulogu u cijeloj priči obzirom da je Portugalac i blizu kraja karijere i možda ima neke drugačije planove u finišu svoje bogate i sjajne karijere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači Juventusa se nadaju da će bar još sezonu gledati Ronalda u torinskom klubu, isto želi i agent Mendes.

Portugal je ispao sa EURO-a u osmini finala, Ronaldo je trenutno na odmoru pa ćemo još nekoliko dana morati sačekati za neke konkretnije odgovore po pitanju karijere jednog od najboljih fudbalera današnjice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti