Koga je Pjanić prvog nazvao nakon što mu je Barcelona ponudila raskid ugovora?

Zna se gdje želi da ide

Koga je Pjanić prvog nazvao nakon što mu je Barcelona ponudila raskid ugovora?

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić ovog ljeta će najvjerovatnije napustiti Barcelonu i to bez obeštećenja.

Mundo Deportivo objavio je jučer da je Barcelona odlučila ponuditi Miralemu Pjaniću i Samuelu Umtitiju sporazumni raskid ugovora i mogućnost da bez obeštećenja pronađu novi kluba.

Katalonski klub želi da oslobodi budžet za plate kako bi Lionel Messi mogao da produži ugovor, te su odlučili da igračima na koje Ronald Koeman više ne računa ponude raskid ugovora.

Umtiti je odbio mogućnost da raskine ugovor, a čini se da bi istu stvar mogao uraditi i Pjanić. No, bh. veznjak će sačekati nekoliko dana kako bi pokušao pronaći novi klub.

Pjanića mediji već povezuju s nekoliko klubova, a tu se trenutno izdvajaju Juventus, Tottenham, Manchester United i Inter.

Ipak, čini se da nije tajna da je Pjanićeva želja da se vrati u Juventus i to posebno nakon što je Massimiliano Allegri izabran za novog trenera ovog kluba, te nema ni on ništa protiv povratka bh. reprezentativca.

Oglasi

La Gazzetta dello Sport je objavila da je Pjanić već kontaktirao Allegrija kako bi razgovarao s njim oko povratka u Juventus, odnosno provjerio da li bi italijanski stručnjak računao na njega.

Također, Gazzetta dodaje da je Juventus spreman da Pjaniću ponudi trogodišnji ugovor, ali i ispuni uslove što se tiče godišnje plate.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Juventus će ponuditi bh. reprezentativcu godišnju platu od osam miliona eura, a također dobit će i bonus ukoliko u klub dođe bez obeštećenja što je najvjerovatnije da će se desiti.

Pjaniću itekako smeta način na koji se ponašaju čelnici Barcelone i ne krije da je povrijeđen takvim potezima. No, svjestan je da je za njega najbolje da potpiše sporazumni raskid ugovora jer će tako bez problema pronaći novi klub.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Bezveze su se ponijeli prema njemu iz Barcelone, realno. Navijac sam Blaugrane ali ono holandskog narandzastog izmeta ne mogu smisliti.
7 1
miki30
Juče pišete neće ni da čuje za neki dogovor i da će presjediti ugovor do kraja, danas ova priča. Vi haman samo nagadjate, mislim da ovdje nema ni trunke istine, samo bacate bombe ljudima.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi