Potpuni zaokret u slučaju Ronalda: Slijedi potpis, ali i znatno manja plata od one koju je imao

Ne želi ići iz Juventusa

Potpuni zaokret u slučaju Ronalda: Slijedi potpis, ali i znatno manja plata od one koju je imao

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je odlučio da ostane u Juventusu, tvrdi italijanski sportski list Gazzetta dello Sport.

Činilo se kako će Ronaldo ovog ljeta napustiti Juventus, ali stvari su se u potpunosti promijenile. Portugalac je odlučio da ostane i da predvodi tim koji će imati velike ambicije s Massimilianom Allegrijem u novoj sezoni. Cilj je da se vrati Scudetto, ali i naravno da se pokuša najzad osvojiti Liga prvaka.

Ronaldo ne samo da je odlučio da ispoštuje trenutni ugovor koji ima s Juventusom (do ljeta 2022. godine), nego je odlučio da potpiše novi ugovor i uz sve to prihvatio je da manju platu.

Ona trenutno iznosi 31 milion eura po sezoni, a to je u ovom trenutku previše za Juventus koji je, kao i svi drugi, na svojoj koži itekako osjetio pandemiju koronavirusa i krizu koja je uslijedila.

Iskusni napadač je nakon eliminacije Portugala odlučio da ode na zaslužen odmor, ali i da na miru razmisli i donese odluku u svojoj budućnosti. Shvatio je da je ostanak u Torinu trenutno najbolja opcija za njega, bez obzira na interes iz Manchestera i Pariza.

Novi direktor Juventusa Federico Cherubini govorio je o budućnosti Ronalda.

"Nemamo signal od igrača ili njegove okoline koji bi mogao da nam sugeriše transfer. Za nas on igra ključnu ulogu i drago nam je što ga imamo u timu".

Cristiano Ronaldo je prošle sezone odigrao ukupno 44 utakmice u svim takmičenjima za Juventus. Portugalac je postigao 36 golova i upisao četiri asistencije. U italijanskoj ligi Ronaldo je zabio 29 golova i postao najbolji strijelac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uz to, postigao je pet golova na Euru i lider je na listi strijelaca cijelog turnira. Patrick Schick ima isti broj pogodaka, ali češki napadač je drugi jer nema nijednu asistenciju, dok Ronaldo ipak ima jednu.

Karijeru je počeo u Sportingu, ime izgradio u Manchester Unitedu, vrhunac dostigao u Real Madridu, da bi zatim došao u Torino. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Neka ga. Taman sam pomislio ode sezona s Moratom u tri pm
4 0
Mele
Pa ko ce da mu da ugovor i 30 miliona, ne padaju pare sa kruske. Ponuda nije nijedna bila ni blizo toga, pa sad navodno odlucio da ce ostati.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi