Novo pojačanje na San Siru

Olivier Giroud potpisao za Milan i već izabrao broj na dresu · Zvanično

Endin Čaušević

Francuski napadač Olivier Giroud danas je zvanično potpisao ugovor s Milanom.

Giroud je jučer doputovao u Milano gdje je uspješno prošao ljekarske preglede, a već danas iskusni napadač zvanično je predstavljen kao novo pojačanje kluba sa San Sira.

Ovaj 34-godišnji napadač u Milan je stigao iz Chelseaja, te je s Rossonerima potpisao ugovor na dvije godine.

Također, Chelsea će od prodaje francuskog napadača inkasirati dva miliona eura. Giroud je već pozirao u dresu svog novog kluba i očekuje se da se s Zlatanom Ibrahimovićem bori za mjesto prvog napadača.

Treba dodati da je već poznato da će Giroud u Milanu na dresu nositi dres sa brojem devet.

Giroud je ponikao u dresu Grenoblea, a u svojoj karijeri igrao je još za Tours, Montpellier, Arsenal i Chelsea. Također, u dresu reprezentacije Francuske upisao je 110 nastupa i zabio je 46 golova.

U dresu Chelseaja proveo je više od dvije godine i uspio je u 119 utakmica postići 39 golova. Međutim, bilo je jasno da nije zadovoljan u ovom klubu u kojem je imao ulogu rezervnog napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zbog toga je Giroud odlučio da je vrijeme da napusti Stamford Bridge, te se sinoć oprostio od londonskog kluba koji je također potvrdio njegov odlazak na Apenine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.