Javila se legenda

Već stižu osude zbog poteza Intera: "Uz dužno poštovanje prema Džeki, ali ima 35 godina"

Admin Čaušević

Edin Džeko tek treba da postane igrač Intera, a neki su već počeli da osuđuju taj potez milanskog kluba. 

Džeko je navodno sve dogovorio sa Interom nakon što je milanski klub odlučio da proda Romelua Lukakua u Chelsea za 115 miliona eura.

Lele Adani, nekadašnji igrač Intera i stručni komentator Serije A se ne slaže s potezom da Džeko bude zamjena za korpulentnog Belgijanca.

"Moj dojam je da se rukovodstvo Intera našlo totalno nespremno za odlazak Lukakua. Džeko je pristojan izbor, bio je na dohvat ruke i to kažem s punim poštovanjem prema njemu. Džeko je šampion, ali ima 35 godina", kazao je Adani.

"Prodaja Lukakua je bila neizbjezna ako se u ozbir uzmu finansijske poteškoće, ali kako je moguće da Inter uopšte nije pogledao na listu talenata koji su se pojavili na koje može ciljati u ovakvim slučajem? Da bi kompeltirali napad trebali su ići po Muriela...", završio je Adani.

Teško je reći kada će Džeko i definitivno postati novi igrač Intera. Nerazzurri prije svega trebaju prodati Lukakua, dok se i Vučica želi osigurati dostojnom zamjenom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Popularni Dijamant je navikao da se tokom karijere suočava sa kritikama. Uvijek je odgovarao na terenu, a nema sumnje da će tako biti i ovaj put.

Sarajlija će sa Nerazzurrima potpisati dvogodišnji ugovor. Plata na godišnjem ugovor bi mu trebala iznositi između četiri i pet miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.