Ovo je Romin plan za Džekinog nasljednika na Olimpicu
Foto - EPA

Želja je napadač Chelseaja

Ovo je Romin plan za Džekinog nasljednika na Olimpicu

Midhat Šljivak

Edin Džeko dogovorio je transfer u Inter, a Roma je u potrazi za njegovim nasljednikom.

Iskusni bh. napadač odlazi u redove italijanskog prvaka nakon šest godina u Rimu i sve bi jako brzo trebalo postati službeno.

Jose Mourinho pokušat će što prije naći zamjenu za Edina, a prvi izbor portugalskog stručnjaka je napadač Chelseaja Tammy Abraham.

Ovaj 23-godišnji fudbaler otpisan je kod Thomasa Tuchela. Dani na Stamford Bridgeu su mu odbrojani, a dolaskom Romelua Lukakua izgubit će i ono malo prostora što je imao za igru.

Zbog toga se očekuje da Abraham napusti klub. Roma pokazuje ozbiljan interes, a rukovodstvo Vučice već je predstavilo plan za angažman Abrahama.

Roma će od Plavaca zatražiti Abrahama na dvogodišnju posudbu koju će platiti pet miliona eura uz obavezni otkup ugovora za 35 miliona eura u ljeto 2023. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj plan je predstavljen londonskom klubu. Sada se čeka odluka Chelseaja i fudbalera koji je također na meti ekipe Atalante.

Pored Abrahama sa dolaskom na Olimpico se povezuju još Alexander Isak iz Real Sociedada i Serdar Azmoun iz Zenita, dok je otpala mogućnost dolaska Maura Icardija ili Andree Belottija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Ma jedite g..ovna vi iz Rome, nemate za Dzeksona platu od 7,5 miliona, a sada bi napadaca za 40 do 50 miliona da kupite.
1 0
salt_city
Dobar igrač
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi