Neće Inter u napadu biti loš: Nakon Džeke na Meazzu bi moglo stići još jedno pojačanje
Foto - EPA

Martial želja Nerazzurra

Neće Inter u napadu biti loš: Nakon Džeke na Meazzu bi moglo stići još jedno pojačanje

M. Šljivak

Edin Džeko bi u narednim danima trebao postati novi napadač Intera.

Iskusni bh. napadač dogovorio je saradnju sa Nerazzurrima do 2023. godine, a na Giuseppe Meazzu stiže kao zamjena za Belgijanca Romelula Lukakua koji će u 115 miliona eura vrijednom transferu pojačati Chelsea.

Klub je potvrdio kako nema namjeru prodati Lautara Martineza, iako je Tottenham spreman platiti 70 miliona eura za Argentinca, a napad aktuelnog italijanskog prvaka bi mogao postati jači i za Anthonyja Martiala.

Daily Mail navodi kako bi francuski fudbaler mogao stići na posudbu u redove Intera i o toj opciji se pregovara između dva tima. United je spreman da Martiala pusti u Inter uz obavezni otkup ugovora na kraju sezone.

Cifra koju bi tim sa Old Trafforda tražio za 25-godišnjeg fudbalera je 60 miliona eura, a s obzirom na to da dvije ekipe imaju sjajnu saradnju iz prethodnih godina, neće biti iznenađenje ako Martial završi na Meazzi, iako još uvijek nije bilo zvaničnih razgovora.

Martial je ugovorom za Manchester United vezan još tri godine. Sedmično zarađuje 200.000 funti i Crveni đavoli su spremni da ga se odreknu kako bi otvorili prostor za druge igrače.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Anthony Martial je član Uniteda postao 2015. godine. Stigao je iz Monaca, a za ekipu sa Teatra snova odigrao je 258 utakmica i zabio je 78 golova.

Zbog čestih povreda nije ispunio puni potencijal kojeg je imao i možda bi Italija mogla biti novi početak za ovog sjajnog ofanzivca.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CrveniKakanj
Atalanta osvaja Scudeto
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi