Foto - EPA

Henry izabrao najbolje

Čuveni Thierry Henry: "Salah je najbolji u Premier ligi, ali jedan je u ostatku svijeta ispred"

Midhat Šljivak

Fudbalska legenda Thierry Henry smatra napadača Liverpoola Mohameda Salaha najboljim igračem engleskog Premiershipa.

Čudesni Egipćanin već godinama igra fenomenalno u dresu Redsa, a za Henryja nema dileme da je on najbolji igrač Premier lige.

Ipak, Henry smatra da u svijetu po formi trenutno ima jedan bolji fudbaler. To je Karim Benzema.

"Je li Salah najbolji fudbaler u Premier ligi? Jeste. Ali, ako sagledate trenutno najbolje igrače na svijetu i njihovu trenutnu formu, stavio bih Karima Benzemu ispred Salaha", rekao je čuveni Henry.

Karim Benzema je i jedan od glavnih kandidata za osvajanje Zlatne lopte ove godine, a vidjet ćemo hoće li sjajni Francuz na kraju i dobiti nagradu za najboljeg fudbalera svijeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Legendarni Thierry Henry godinama je u dresu Arsenala uništavao odbrane u Premier ligi i jedan je od najboljih fudbalera koji su ikad zaigrali u Engleskoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.