Imali su odličnu saradnju na terenu

Najbolji je igrač svijeta, a u Lechu je bio u tandemu sa Štilićem: Jedan njihov gol je remek-djelo

E. Čaušević

Robert Lewandowski već nekoliko godina igra na nevjerovatnom nivou u dresu Bayerna, a prema mišljenju mnogih trenutno je najbolji fudbaler svijeta.

Lewandowski je prošle godine dobio Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta, a mnogi vjeruju da je poljski napadač i ove godine prvi favorit da ponovo osvoji ovu prestižnu nagradu.

Nevjerovatno zvuči da je ovaj 33-godišnji napadač za Bayern odigrao 344 utakmice i da je zabio čak 313 golova. S Bavarcima je osvojio sve što je mogao i sigurno da se zlatnim slovima upisao u historiju njemačkog velikana.

No, svima je poznato da je Lewandowski imao zanimljiv put do svjetskog vrha. Karijeru je počeo u poljskom klubu Znicz Pruszkow za koji je odigrao 32 meče i zabio je 21 gol što ga je preporučilo čelnicima Lecha iz Poznana koji su ga kupili na ljeto 2008. godine za "samo" 380.000 eura.

Lewandowski je u Lechu igrao dvije sezone gdje je bio zaista fantastičan, a nakon toga je za skoro pet miliona eura prešao u Borussiju iz Dortmunda.

Ipak, ne treba zaboraviti da je u Lechu činio zaista sjajan tandem sa bh. igračem Semirom Štilićem koji je u poljski klub stigao iz Željezničara također na ljeto 2008. godine.

Lewandowski i Štilić su imali zaista odličnu saradnju na terenu koja je krunisana nekim sjajnim golovima. Jedan od njih ovih dana je ponovo aktuelan, a radi se o sjajnoj Štilićevoj asistenciji za Lewandowskog koji je to bez problema realizovao.

Štilić je u Lechu proveo najbolje dane svoje karijere i za ovaj klub je igrao četiri sezone. Bh. fudbaler je upisao 156 utakmica za Lech, te je zabio 28 golova i dodao još čak 47 asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 34-godišnji veznjak ugovorom je vezan za Željezničar, ali ove sezone još uvijek nije upisao nastup za sarajevski klub i svi se pitaju da li će u januaru ostati na Grbavici ili će potražiti neki drugi klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.